löpning,  Okategoriserade

Bussen till äventyret

Ibland kan nästa lilla äventyr ligga bara en kort bussresa bort. Idag stack jag iväg på ett mini-äventyr som jag gärna tipsar alla er som ska till Mora i sommar om – en vandring eller löpning längs den klassiska vasaloppssträckan?

Det är så enkelt! Ta buss 133 från Mora Resecentrum klockan 08.00. Kliv av vid valfri station, beroende på hur lång sträcka du vill ha tillbaka till Mora (Vasaloppsmålet):
Läde, ca. 14 km
Gopshus, ca. 24 km
Oxberg (kliv av vid kapellet), drygt 28 km
Evertsberg, drygt 44 km

IMG_6107
Mot Oxberg, 29 minuter bort!

Kliv av bussen, följ de orangea markeringarna som indikerar Vasaloppsleden (eller de gröna som markerar Cykelvasan, båda tar dig till Mora) och spring/gå/lunka tillbaka. Kan det bli lättare?

På min färd från Oxberg idag passerade jag Hökberg, Läde (ej längre officiell vasaloppskontroll) och Eldris. Vid dessa kontroller går det att fylla på vatten från en kran på väggen (dessa favoritflaskor från Salomon är guld!).

Hökbergs fäbod
Hökbergs-kontrollen i sommarskrud – fantastiskt vackert!

Det var en sjukt varm dag idag, men det brukar ju vara fallet när jag ska ge mig ut på Vasaloppsleden. Inga konstigheter. Min kropp är dock inte så kompatibel med värmen så jag var ganska snurrig i bollen när jag kom fram till Mora efter dryga 28 kilometer och knappt tre timmar i löparskorna… En stor glass och ett par glas citronvatten senare var jag dock redo att knata de 3 kilometerna hem till mamma för en kalldusch. Den 19 augusti när jag och Team Mora One ska genomföra hela den långa sträckan mellan Sälen och Mora får det gärna vara någon grad svalare, tack.

IMG_6128
Kokande glad efter 28 heta kilometer!

Vasaloppsleden är fantastiskt vacker, välmarkerad och mycket väl värd ett besök. Ta chansen om ni är i Mora i sommar!

Skor från Adidas.
Löparryggsäck från Salomon.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.