löpning

Hatkärlek till Hammarbybacken

Hammarbybacken. Eller Hammarbytjåkka som Husky-Magnus har döpt om det lilla berget till. Oavsett namn är det ett bra ställe att samla höjdmeter på om man befinner sig i Sveriges huvudstad. Samla höjdmeter är alltid en bra idé om man ska springa ett lopp med mycket backar. Eller om man ska springa lopp överhuvudtaget. Eller om man bara vill ha ett jäkligt effektivt pass med ganska konstant hög puls…

Jag drog till Hammarbytjåkka idag på förmiddagen, för att samla lite höjdmeter inför Ultravasan den 19 augusti och Höga Kusten Trail ett par veckor senare. Det var en väldigt varm förmiddag i Stockholm idag. Solen gassade, jag svettades som en gris och mina två vattenflaskor tog slut i ett nafs. Men jag hade bestämt mig för att köra 10 vändor upp och ner, och 10 vändor blev det. Snabb (oh, well…) gång upp, löpning ner.

Skärmklipp 2017-07-16 19.39.32
Upp och ner och upp och ner och upp och ner…

Efter tre vändor var jag slut. Efter fyra ville jag nästan gråta och efter fem kunde jag för mitt liv inte förstå att jag hade hälften kvar. Det är här man gör skillnad. Jag hade gladeligen kunnat jogga ner och tagit en glass efter fem och skippat de sista fem. Men icke. Fem till blev det och jag vill tacka de två killarna i rött som hejade på mig de sista tre…det behövdes.

7,2 kilometer och dryga 700 höjdmeter senare var jag klar efter 83 minuter. Min Polar V800 vill att jag ska vila i en vecka nu. Jag förstår den.

IMG_6319
Sjukt glad efter sista toppbestigningen!

 

Slutsats: är du i Stockholm och vill ge dig själv ett effektivt löppass? Bege dig till Hammarbybacken! Du kommer inte att ångra dig (iallfall inte efteråt…).

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.