Okategoriserade,  resor,  utmaningar,  vandringsprylar

…and then, there was light.

Om fyra dygn kontrollerar jag mitt livs mest äventyrliga packning för sista gången, och några timmar senare sitter jag på en flight ner mot en för mig hittills outforskad kontinent – Afrika. På tisdag börjar jag min vandring upp mot toppen på världens högsta fristående berg, och nästa lördag firar jag min födelsedag på 5985 meters höjd. Ofattbart är bara förnamnet.

Toppbestigningen sker på natten – 1295 höjdmeter på sex timmar – och på morgonen när vi når toppen ser vi solen gå upp över Afrika. Natt på ett berg betyder kolmörker, och att vara utrustad med bra ljus är ett måste. Med min icke så äventyrliga bakgrund var det inget jag hade i min ägo innan, men sedan igår är jag stolt ägare av världens grymmaste lampa från Silva – Ninox II. Mina grannar undrade förmodligen varför det stod någon med pannlampa på min balkong igår kväll, men jag var ju bara tvungen att testa den på mitt stora och normalt väldigt mörka träd som står en bit från mitt hus. Vilket ljus! Jag är inte så orolig över att se var jag sätter fötterna sista natten på berget…lampan lyser 50 meter!

Silva Ninox II

I paketet från vännerna på Silva fanns också en kikare (ett måste på både berg och safari!) och ett gäng dry bags så att min packning håller sig torr, framför allt när jag traskar genom regnskogen(!) vid foten av Kilimanjaro. Jag upptäckte till min glädje att en av dry bagsen är kompatibel med min pannlampa, och på ett par minuter gick den från en plastsäck till en tältlampa – så fantastiskt smart! Jag längtar redan till mina kvällar i tältet och jag ville knappt släcka ner det mysiga skenet från lampan där den hängde ovanför min säng igår.

silvadrybag

Fyra dagar kvar till avresa, och ni kommer att få stå ut med mycket Afrika-snack här nu fram till söndag… Ni hänger väl med?

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.