fuck cancer,  Okategoriserade,  SURVIVOR,  välgörenhet,  välgörenhet

5000 kronor till Cancerfonden

Det är oktober – den rosa månadenBröstcancermånaden. Förra året drabbades min älskade moster av den vidriga sjukdomen och jag fick se på nära håll vad den gör med en människa, och alla runt omkring. Oron. Ilskan. Rädslan. Ingreppen. Cellgifterna. Den utslagna kroppen. Strålningen. Men också vägen tillbaka. 

I våras var hon färdigbehandlad och i hennes påskägg ville jag istället för godis (<- läs Malins inlägg!) ge henne en present som symboliserade hennes seger över sjukdomen. Inspirerad av Ung Cancer och deras FUCK CANCER-armband, som jag har pärlat i timtal, tillverkade jag ett eget armband – SURVIVOR. Jag tyckte att det var dags för henne att verkligen inse och samtidigt visa världen att hon hade vunnit, att hennes kropp stod som segrare i hennes hårdaste krig någonsin.

bild-66

Jag berättade om mitt lilla projekt för en av mina kunder på jobbet, hon berättade i sin tur att hennes mamma också hade överlevt bröstcancer och frågade om hon kunde få köpa ett armband till henne. När min moster hade fått sitt armband såg en medpatient till henne det och ville också ha ett. Det slog mig att jag kanske skulle kunna göra något av det här och satte igång och tillverkade ett par extra armband, lade ut en bild på Instagram och sen tog det fart.
Det kom ett mail från en kille med en hjärntumör som ville köpa ett i förskott för att intala sin kropp att överleva. Från en tjej vars mamma vunnit över bröstcancern. Från en annan tjej som överlevt malignt melanom. Från någon vars bror kämpar. Jag vet inte hur många underbara överlevarhistorier jag har läst det senaste halvåret, men alla har berört mig otroligt mycket – vi vinner över cancern därute!

Mitt första mål har varit att få in 5000:- att skänka till Cancerfonden, och nu är vi äntligen där. Det är en helt underbar känsla att, med hjälp av er, kunna skänka de här pengarna och jag hoppas att det bara är början! #survivorarmband sprider sig sakta men säkert, fler och fler bär det runt sin handled och jag har pärlor hemma som räcker till hundratals fler!

TACK alla ni som har bidragit till detta, och TACK för att ni fortsätter att hjälpa mig att sprida ordet och gör så att fler kan visa världen att de är överlevare. FUCK CANCER och HEJA LIVET!

 Skärmavbild 2014-10-24 kl. 17.49.54

Vill du beställa ett armband? Maila mig på helena@healthbyhelena.com. Armbanden kostar 100:-/st inkl. porto och hela överskottet går till Cancerfonden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.