fuck cancer,  inspirationstories

Vinn startplats mot cancer!

”Cancerfondens budskap är tydligt; 30 minuters vardagsmotion minskar risken för cancer. Vi på Fight Cancer and Run vill vara med och påskynda en livsstilsförändring. Träning är livsviktigt. Spring för livet. Spring för att överleva. Spring för att göra skillnad. För dig och andra. Tillsammans gör vi skillnad. Spring!” Ur Fight cancer and Run’s manifest.

Lördagen den 19 september går det andra Fight cancer and Run av stapeln i Göteborg – ett flackt och lättsprunget 10-kilometerslopp (eller 5 kilometer ”gåing”) med start i Frihamnen. Initiativtagare till loppet är Cecilia Hedström, en canceröverlevare med en otrolig livsglädje och fighting spirit!

Jag älskar den här typen av engagemang och event, men jag har tyvärr inte möjlighet att åka till Göteborg med tanke på min stundande resa till andra sidan jorden. Däremot har jag en startplats att lotta ut bland alla er läsare som skänker en femtiolapp till min insamling till Cancerfonden! Ta chansen att få springa ett fint lopp mot cancer i Göteborg, och skulle du inte vinna så har du iallafall lämnat ett fint bidrag till cancerforskningen. Win win – eller hur? Hur gör man då för att ha chansen att vinna?

1. Skänk en femtiolapp till min insamling fr.o.m. idag och fram t.o.m. fredagen den 11 september. Antingen med betalkort på insamlingssidan, eller genom att skicka ett sms med texten: ”BESEGRA 21687 Förnamn Efternamn” till nummer 72988. Namnet är mycket viktigt för att jag ska se vem som är med och tävlar.
2. Gilla Fight Cancer and Run på Facebook eller följ dem på Instagram: @fightcancerandrun
3. Kommentera det här inlägget när du har gjort punkt 1 och 2, och skriv en kort motivering varför du vill springa loppet.
4. Håll tummarna!

Lördagen den 12 september drar jag en vinnare. Lycka till och FUCK CANCER!

fight cancer and run göteborg

4 kommentarer

 • Ellinor

  Oh, jag hade gärna varit med och sprungit men springer som bäst runt på Roms gator dem helgen. Men skänka pengar kan jag isf göra!

 • Ida Lindman

  Hej! Jag har gjort såväl punkt 1 som 2 ovan (både instagram och Facebook) och vill gärna springa loppet i Göteborg för att vara med och besegra cancer. Jag har vänner som både har besegrat och som har avlidit i cancer och jag vill gärna vara med och göra det jag kan. Jag tycker att din Nya Zeeland-vandring är helt fantastisk och jag vill gärna också göra någonting (om än långt ifrån lika stort som ditt äventyr) för att visa att jag är med och försöker besegra cancer. Alla kan hjälpa till på sitt sätt, jag har försökt att vara med på ”pärldagarna” på ”Fuck cancer-armbanden” och i skolan (läkarstudent) pratar vi mycket om forskningen kring cancer och hur vi kan hjälpa till. Jag vill helt enkelt springa för att jag älskar och har förmånen att springa och om mina svettiga kilometrar kan bidra till någonting så fantastiskt som en liten slant på vägen till cancerforskningen så hade jag blivit väldigt glad. Det är lätt att glömma under milen när man pustar och stönar och undrar varför man gör det att det finns människor som kämpar med otroligt mycket värre kamper- kampen om livet och jag tycker att detta lopp är ett underbart sätt att uppmärksamma detta! Nu blev inte min motivering så kort men jag tycker att det är ett så viktigt ämne- tack för att du belyser det och gör å mycket för det Helena!

  Kram Ida

 • Ida Lindman

  Åh jag måste få göra ett tillägg till mitt era inlägg, såg nu att det idag var exakt ett år sedan jag sprang ”run of hope” i Boston, ett 5 km-lopp där startavgiften gick till barncancerfonden. Hade ju varit en perfekt tradition att springa minst ett sådant lopp om året! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.