välgörenhet,  välgörenhet

#gesyn

2010 opererade jag mina ögon för att bli av med min närsynthet (för er som vill läsa om ”äventyret” finns det detaljerat beskrivet här). Jag fick mina första glasögon när jag var 10(?) år och det var en helt obeskrivlig känsla att vakna på morgonen och se perfekt utan varken linser eller glasögon efter så många år.

För någon vecka sedan fick jag nys om att Specsavers just nu, för andra året i rad, har en kampanj där de samlar in gamla glasögon i sina butiker. Dessa glasögon kommer i februari nästa år flygas ner till en SOS Barnby i Dar es Salaam i Tanzania tillsammans med optiker som på plats gör syntester på barn och vuxna för att para ihop glasögonen med personer med matchande synfel. Varje par med glasögon märks med ett nummer och så snart glasögonen matchas med någon på plats kommer ett mail eller sms till givaren här i Sverige med namn och bild på mottagaren i Tanzania. En helt briljant idé enligt min mening och ett underbart sätt att driva välgörenhet! Eftersom mitt hjärta dessutom bultar lite extra för Tanzania nu efter min senaste resa kändes det som en självklarhet att skänka mina glasögon som ändå bara har legat här hemma och skräpat i några år.

Förra året lämnades 6357 glasögon in och jag hoppas att det blir ännu fler i år! Årets kampanj pågår bara i en vecka till så om du har glasögon som ligger hemma och inte gör någon som helst nytta – gå in till närmaste Specsavers-butik och skänk dem till någon som behöver dem bättre. Tillsammans gör vi skillnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.