inspirationstories,  Plan Sverige,  välgörenhet

Fuck barnäktenskap

Samtidigt som du sitter och läser det här inlägget gifts ett par hundra flickor under 18 bort runtom i världen. Under dagen kommer 39000 flickor att ingå barnäktenskap, vilket innebär en flicka varannan sekund! Att ingå barnäktenskap har en förödande påverkan på flickornas liv, då de fråntas chansen till skolgång och rätten att bestämma över sina egna liv. De blir inte sällan gravida i alldeles för ung ålder, och varje år dör 70000 flickor under 18 år av graviditetsrelaterade komplikationer. En tredjedel av flickorna i världens utvecklingsländer har ingått barnäktenskap. Det här måste få ett stopp!

Plan Sverige arbetar för barns rättigheter och deras kampanj FUCK BARNÄKTENSKAP syftar till att stoppa dessa vidriga barnäktenskap. I år – som några år tidigare – lyfter de frågan tillsammans med Tjejmilen, jag har återigen anmält mig och kommer självklart att springa varenda steg för alla dessa unga flickor! Gå in och anmäl dig du med, och sprid ditt budskap på Instagram under hashtagsen #fuckbarnäktenskap och #tjejmilen.

Det är väldigt fint med kampanjer och att lyfta frågan sociala medier, men i slutändan behövs pengar. Om du sms:ar FLICKA till 72910 skänker du 50 kronor till Plans arbete mot barnäktenskap. Jag har redan gjort det (och kommer göra det igen) och du kan också göra det. En femtiolapp är för de flesta ingenting, men nu kan den faktiskt göra skillnad.

Hjälp Plan att hjälpa och låt dessa flickor få leva det liv alla barn borde ha rätt till!

plansverige
Läs Latifas berättelse om hur hon blev bortgift som 12-åring, födde ett barn och sedan blev lämnad på gatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.