inspirationstories

Djupt rörd och tacksam

”6000 SEK (ca) insatta till dig idag, kolla gärna om några dagar att de kommit in. Stor kram!”

Anna Markelin (som jag aldrig har träffat in person men haft kontakt med via sociala medier i några år) skickade ett meddelande till mig på Facebook för ett tag sedan och ville ha mitt kontonummer, eftersom ”det är svårt att sätta in pengar från utlandet till Cancerfonden”. Ett par dagar senare kom ovanstående ord, och igår trillade det in 6310 kronor på mitt konto. De finns numera hos Cancerfonden via min insamling, som nu är uppe i helt ofattbara 55160 kronor!

Jag satt såklart med hakan vid knäna och tänkte what!? Det visade sig att Anna hade valt att samla in pengar till Cancerfonden, via min insamling, på den årliga Cykelfesten i sin lilla by utanför Helsingfors. Jag blev såklart nyfiken på vad det här var för påhitt och kontaktade henne direkt.

Berätta lite om Cykelfesten – hur föddes idén och vad går eventet ut på?
Cykelfesten är ju från början ett svenskt påhitt men jag tyckte att det kanske kunde fungera även här i Finland, så för 3 år sedan så provade vi och det blev genast en succé. Idén går ut på att man cyklar runt till varandra och äter förrätt, varmrätt och dessert – allt hos olika värdar. Man träffar alltså nya personer vid varje rätt och däremellan cyklar man en liten bit. Det är alltså inget motionsevenemang, snarare är fokus på att lära känna lite nya människor och ha roligt tillsammans. Under efterfesten så har vi haft en frivillig insamling. Vi uppmanade helt enkelt folk att betala för det man tog ur baren – och det fick gärna svida lite i plånboken 🙂 – för en god sak.

Jag är verkligen rörd över att er insamling har gått till Cancerfonden i år! Vad är det som gör att ni skänker pengarna till just Cancerfonden, och väljer att stötta just min insamling?
Förra året skickade vi medlen till Tjejmarathon som jag ju själv sprungit två gånger. I år sökte jag något som inte bara skulle bli en inbetalning till en anonym insamling – och när du berättade att du skulle samla pengar till Cancerfonden under din vandring så var saken ganska klar. Tyvärr berör cancer oss allihop, indirekt eller direkt – oavsett ålder. Om bidrag till forskningen kan minska smärtor och lidande för de vi bryr oss om så har vi iallafall varit med och gjort skillnad. Jag kommer att lägga upp info om din vandring och vårt bidrag på vår hemsida så kan alla följa dig den vägen.

Om man är intresserad av att vara med på Cykelfesten 2016 – hur gör man och när går eventet av stapeln?
Cykelfesten är tyvärr ett litet lokalt evenemang här i vår by utanför Helsingfors, men det finns lokala Cykelfester lite här och där i Sverige – säkert många som varit med på en förut! Och om man inte har det så kan man alltid arrangera en – vi kör nu för fjärde året och det har blivit årets händelse i byn, alla vill vara med 🙂 Superkul förstås! Om någon behöver hjälp och tips för att arrangera så får de gärna höra av sig till mig.

—–

Jag har inga ord för människors godhet ibland. Det gör mig så otroligt glad bara av att höra om det här fantastiska eventet – vilken grej! – och jag kan inte beskriva hur glad och tacksam jag blir över att de har valt att skänka pengarna till min insamling till förmån för Cancerfonden och deras viktiga arbete. Hur gengäldar man något sådant här, hur tackar man? Jag är djupt rörd och så tacksam. Tack.

Du hittar min insamling här.

Anna Markelin
Initiativtagaren Anna – en mycket godhjärtad människa.

3 kommentarer

  • Anna

    Helena, det är DU som är godhjärtad. Som med outtröttlig energi lägger din tid och ditt engagemang på en viktig sak. Cancerfonden är stor, lite anonym och kanske kan det kännas svårt att se vilken nytta varje enskild insättning kan göra – men du gör slag i saken och samlar ihop oss, inspirerar oss och delar med av dig själv. Armband, lopp, ditt stora äventyr på Nya Zeeland. Det är DU som ska lyftas och kramas, vi andra är liksom bara små hangarounds 🙂

    Önskar dig ALL lycka med både planering och vandring. Önskar att jag hade haft din kraft och ditt mod, men jag lånar lite av dig i min vanliga vardag så känns allt genast lite enklare.
    Stor kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.