inspirationstories

Nä, det blir inget…

Vaknar upp till en helt fantastisk lördag – svalt i luften, soligt och konstaterar att vädret är optimalt för att springa Tjejmilen! Min 7:e start som skulle ske idag har varit osäker den senaste veckan, jag har dragit på en löjligt lätt men ändå irriterande seg förkylning. Eftersom jag har gjort misstaget tidigare att starta i lopp trots att jag inte har varit helt hundra och sen dragit på mig någon riktigt jobbig kraftig förkylning, har jag lärt mig att jag aldrig ska göra det igen. Jag har verkligen inte tid att bli rejält sjuk och det kan dessutom vara förenat med livsfara att springa med en infektion i kroppen. Hittills har inget lopp i världen varit värt mitt liv och dagens Tjejmilen är inget undantag.

Jag känner mig verkligen inte sjuk i kroppen men jag är märkligt tjock i näsan. Igår förmiddag hade jag tre lätta löpcoachtimmar i rad på jobbet, och när jag under den sista timmen låg på en snittpuls på 89% av max trots lätt 5.20-tempo insåg jag att kroppen nog inte är redo för att springa en mil idag, hur lugnt jag än tar det. När jag vaknade för ett par timmar sedan frågade jag mig själv om jag hade stuckit ut och tränat en 10 kilometer idag, om det inte hade varit lopp. Mitt spontana svar blev ”no way”, och där och då var ett beslut taget.

Istället får jag ägna mig åt min sämsta gren – att heja på ett lopp där jag egentligen skulle ha startat. Jag kommer att hänga lite i Plans tält, eftersom det är till förmån för dem och deras jobb mot barnäktenskap jag skulle springa idag, min vän Camilla och hennes syster springer och jag känner en hel hög med andra som ska ta sig an en mil i solen idag. Jag får komma över min lätta bitterhet över att jag inte kan starta, se det som en skön dag på Gärdet och inse att ett lopp bara är ett lopp. Det kommer fler (även om jag har lite annat att fokusera på innan det ska springas några fler lopp…).

Min inställning till barnäktenskap kan dock ingen förkylning i världen sätta stopp för. Att 39000 minderåriga flickor om dagen gifts bort är helt oacceptabelt och något som inte kan få fortsätta. Istället för att springa idag skänker jag en extra slant till Plan och deras arbete och ber er andra att göra samma sak. Tillsammans gör vi skillnad.

fuckbarnäktenskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.