Okategoriserade,  uppochhoppaijuni

Introduktion till min träningsblogg

Måndag 1 juni – ny vecka och ny månad. Maran i lördags är såklart inte riktigt smält ännu, men jag ska inte tjata om den mer här utan istället skriva ett första inlägg i Uppochhoppa’s träningsbloggsutmaning som pågår hela juni. En ny rubrik varje dag och idag är den som ovan – introduktion till min träningsblogg. Here we go!

För det första har jag lite svårt att kalla min blogg en ”träningsblogg”, skulle snarare vilja döpa den till ”hälsoblogg”. Det är långt ifrån bara träning jag skriver om, och stundtals är det faktiskt mer annat än träning. Min blogg innehåller oftast personliga tankar och reflektioner kring hälsa, allt som får oss att må bra men även det som gör att vi inte mår särskilt bra. Precis som livet i stort alltså. Många som har följt mig under många år – vissa sedan 2008 när jag startade – brukar säga att det bästa med min blogg är att jag bjuder lika mycket på mina downs som mina ups, något jag själv värdesätter otroligt högt! Rosafluffiga superduperbloggar där inget går fel är sedan länge raderade i mitt flöde – jag vet att ingen människa lever sitt liv på det sättet.

Vem är jag då? Helena, 35-åriga dalkulla bosatt i huvudstaden sedan 1999. Jobbar som personlig tränare och projektledare på Master Training här i stan, och även online och vid sidan om irl i mitt egna bolag Health by Helena. Jag är sedan några år tillbaka löparfrälst och skriver jag om träning här så blir det gärna om löpning. I övrigt gillar jag utmaningar, att få jobba med mitt (ibland lite för) tjocka pannben och får då och då lite galna idéer på saker som utmanar mig både fysiskt och mentalt. Som att gå genom ett land, bestiga ett berg eller springa längre än jag trodde var möjligt. Det kokar mer eller mindre konstant i min hjärna och mina idéer blir (enligt min mamma) mer och mer galna. Den senaste kommer förhoppningsvis att se bloggens ljus väldigt, väldigt snart…

Jag hoppas att ni vill följa med mig hela juni och läsa er igenom rubriker som ”mitt stoltaste ögonblick”, ”saker som ger mig energi” och ”hur min träning förändrar mig”, och att ni ser fram emot det lika mycket som jag! Tack Sofia för ett superkul initiativ, nu kör vi – #uppochhoppaijuni!

Skärmavbild 2014-10-04 kl. 12.11.52
På toppen av Kilimanjaro 20 september 2014, min 35-årsdag på 5895 meters höjd.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.