uppochhoppaijuni

Utomlandsträning

#uppochhoppaijuni del 26 handlar om utomlandsträning, och spontant säger jag ja tack.

Jag försöker alltid träna när jag är utomlands. Träningen är liksom en del av min vardag, likväl som att äta, sova och kramas. Jag mår inte bra av att inte röra på mig och har lite svårt att förstå att man skippar träningen bara för att man reser eller är på semester…(?)

Mitt första minne av utomlandsträning som dyker upp är från Kroatien, sommaren för tre år sen. Jag ruttnade på sommarens konstanta regnande, tog lite flygpoäng och bokade en resa till Split. Några dagar senare lämnade jag ett kallt Sverige, hamnade i århundradets värmebölja och försökte under 10 dagar att träna när termometern aldrig kröp under +30 grader, inte ens på natten…

Lösningen blev såklart morgonträning innan solen blivit för het. Jag sprang i en underbar, jättestor och extremt kuperad park jag hittade strax utanför stadskärnan, men cikadorna spelande i gräset och svetten forsande nedför ansiktet. Belöningen blev alltid en dubbel espresso, litervis med vatten och stans godaste omelett och fruktsallad på ett fik i hamnen när jag kom tillbaka…och sen gick jag förbi torget och köpte ett par kilo vattenmelon och parkerade mig vid havet resten av dagen. Utomlandsträning när den är som bäst!

split

Marjan i Split – en stad jag garanterat kommer att återvända till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.