kitchenstories recept

Glutenfritt bananbröd

Jag postade ett glutenfritt och väldigt gott bananbröd på Instagram nu på kvällen, ett mycket energirikt bröd som ska få följa med mig ut på en lite längre hike imorgon. Väldigt många ville visst ha receptet och självklart ska ni få det (tacka Camilla för att hon bjöd mig på det under ett av många gräsmattehäng tidigare i sommar). Håll till godo!

———–

3 mogna bananer

4 ekologiska ägg

2 dl riven kokos

2 dl mandelmjöl

1/2 dl bovetemjöl

2 tsk bakpulver

4-6 urkärnade dadlar

3 msk smält kallpressad kokosolja

1 tsk vaniljpulver (valfritt)

en nypa flingsalt

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa banan och dadlar med stavmixer, alternativt mosa bananen och finhacka dadlarna. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter. Ät och njut. 

Tasting my homemade, gluten free banana bread - a really healthy and tasty energy bomb for tomorrow's hike! #glutenfree #bananabread #egg #glutenfritt #banana #buckwheat #almonds #coconut #yummie #bananbröd

Tasting my homemade, gluten free banana bread – a really healthy and tasty energy bomb for tomorrow’s hike! #glutenfree #bananabread #egg #glutenfritt #banana #buckwheat #almonds #coconut #yummie #bananbröd

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  44 kilometer runt Orsasjön - Health by HelenaHealth by Helena
  20 juli, 2015 at 18:52

  […] och röra på sig i flera timmar. Sagt och gjort – imorse packade jag ryggsäcken med kaffe, bananbröd, bovetefrallor och vatten. Målet: Orsasjön runt. Distans: oklart, men någonstans runt 40-45 […]

 • Reply
  Marie
  20 juli, 2015 at 19:05

  Hej! Ville fråga dig om det stämmer med 2 msk bakpulver i receptet?

  • Reply
   Helena
   20 juli, 2015 at 19:43

   Hej Marie! Haha…det är faktiskt msk i originalreceptet, men nu när jag tänker efter så har jag tagit 2 tsk… Tack för att du är uppmärksam, ska ändra!

  Leave a Reply