kitchenstories,  recept

Glutenfritt bananbröd

Jag postade ett glutenfritt och väldigt gott bananbröd på Instagram nu på kvällen, ett mycket energirikt bröd som ska få följa med mig ut på en lite längre hike imorgon. Väldigt många ville visst ha receptet och självklart ska ni få det (tacka Camilla för att hon bjöd mig på det under ett av många gräsmattehäng tidigare i sommar). Håll till godo!

———–

3 mogna bananer

4 ekologiska ägg

2 dl riven kokos

2 dl mandelmjöl

1/2 dl bovetemjöl

2 tsk bakpulver

4-6 urkärnade dadlar

3 msk smält kallpressad kokosolja

1 tsk vaniljpulver (valfritt)

en nypa flingsalt

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa banan och dadlar med stavmixer, alternativt mosa bananen och finhacka dadlarna. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter. Ät och njut. 

Tasting my homemade, gluten free banana bread - a really healthy and tasty energy bomb for tomorrow's hike! #glutenfree #bananabread #egg #glutenfritt #banana #buckwheat #almonds #coconut #yummie #bananbröd
Tasting my homemade, gluten free banana bread – a really healthy and tasty energy bomb for tomorrow’s hike! #glutenfree #bananabread #egg #glutenfritt #banana #buckwheat #almonds #coconut #yummie #bananbröd

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.