utmaningar

Är det sant!?

Efter gårdagens radiosändning i P4 och P5 Stockholm (lyssna här om du missade det) där jag och energiknippet Fredrik Erixon pratade äventyr har jag fått massor med frågor, både från människor i min närhet och via mail. De flesta undrar om det är sant att jag inom loppet av två veckor i augusti  verkligen ska köra både det 110 kilometer långa Fjällräven Classic och det något kortare UltraVasan90!?

Ja, det är sant. 20 mil ska avverkas uppdelat på två lopp och det ska göras mellan den 5 augusti och den 20 augusti. Varför? undrar ni nu. Ja, för att jag aldrig har varit längre norrut i mitt eget land än Umeå, för att jag och Camilla ville ha en annorlunda utmaning till sommaren och kände att en fjällvandring/löpning mellan Nikkaluokta och Abisko vore smått magiskt.
UltraVasan90 var bara en tidsfråga. Det är på hemmaplan, jag har tidigare ensam sprungit sträckan uppdelad på två dagar och när de släppte årets startplatser på min födelsedag förra året kändes det som tecken nog att det var dags nu.

Framför allt vill jag göra det för att jag gillar utmaningar och mår bra när livet känns, även om känslan i mångt och mycket just då kommer att vara smärta och utmattning. Ups and downs får mig att leva på riktigt, jag vill att mitt liv ska mala på som en flack och platt EKG-kurva.

Från niomilalöpningen mellan Sälen och Mora, sommaren 2013.
Från niomilalöpningen mellan Sälen och Mora, sommaren 2013.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.