välgörenhet

Bär en vän.

Det började som ett skämt. Min kära vän Erik ville ha med mig på en simtur runt Kungsholmen(!) och jag svarade halvt på skämt: ”Är du galen? Om jag ska simma sådär långt får du bära mig runt Kungsholmen först”. Vi skakade hand. Nu är det dessvärre så att Erik har ungefär lika många skruvar lösa som jag och han tog självklart det här som en utmaning, inte ett galet skämt.

Under vintern när jag har haft fullt upp att vandra 300 mil genom Nya Zeeland har Erik legat i hårdträning. Han har gått otaliga mil med dubbla viktvästar eller med ryggsäcken full med viktplattor och Eriks pappa har specialbyggt en ryggsäck med cykelsadel och stigbyglar. Det som började som ett skämt har nu blivit blodigt allvar.

Förra veckan körde vi första testet och Erik bar mig 8 varv runt parkeringen utanför mitt jobb = 1 kilometer. Det var spiken i kistan för att beslutet skulle tas: det blir ett allvarligt försök att ta sig hela vägen runt Kungsholmen. Söndagen den 5 juni klockan 09.00 startar vi på Hornsbergs Strand och tar sedan motsolsvarvet runt.

Som den fina person Erik är gör han såklart inte bara det här för att jag ska få en lugn och fin sightseeing runt ön, han har också startat en insamling till Cancerfonden (du hittar den här!) för att bygga på den redan ofattbara summa jag fick in under min vandring på andra sidan jorden. Målet? Att samla in 1000:- per kilo Helena.

Erik (och jag) behöver support längs vägen och alla är välkomna att hänga med runt hela eller delar av Kungsholmen! Vi lovar att det blir ett tempo som alla klarar av…kanske blir det århundradets långsammaste varv runt ett av Stockholms mest populära promenadstråk?

Att bära 60 kilo i en mil är verkligen ingen lek och det är något väldigt få av alla jag känner ens skulle försöka sig på. Men vad gör man inte för att få sin vän (mig) att simma 9000 meter i öppet vatten och samtidigt få in en slant till cancerforskningen? Och som jag och Erik brukar säga: ”vem vill vara normal?”

Kungsholmen bär en vän utmaning
Träning pågår…

Häng med och sprid eventet på Facebook!

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.