välgörenhet

Bär en vän.

Det började som ett skämt. Min kära vän Erik ville ha med mig på en simtur runt Kungsholmen(!) och jag svarade halvt på skämt: ”Är du galen? Om jag ska simma sådär långt får du bära mig runt Kungsholmen först”. Vi skakade hand. Nu är det dessvärre så att Erik har ungefär lika många skruvar lösa som jag och han tog självklart det här som en utmaning, inte ett galet skämt.

Under vintern när jag har haft fullt upp att vandra 300 mil genom Nya Zeeland har Erik legat i hårdträning. Han har gått otaliga mil med dubbla viktvästar eller med ryggsäcken full med viktplattor och Eriks pappa har specialbyggt en ryggsäck med cykelsadel och stigbyglar. Det som började som ett skämt har nu blivit blodigt allvar.

Förra veckan körde vi första testet och Erik bar mig 8 varv runt parkeringen utanför mitt jobb = 1 kilometer. Det var spiken i kistan för att beslutet skulle tas: det blir ett allvarligt försök att ta sig hela vägen runt Kungsholmen. Söndagen den 5 juni klockan 09.00 startar vi på Hornsbergs Strand och tar sedan motsolsvarvet runt.

Som den fina person Erik är gör han såklart inte bara det här för att jag ska få en lugn och fin sightseeing runt ön, han har också startat en insamling till Cancerfonden (du hittar den här!) för att bygga på den redan ofattbara summa jag fick in under min vandring på andra sidan jorden. Målet? Att samla in 1000:- per kilo Helena.

Erik (och jag) behöver support längs vägen och alla är välkomna att hänga med runt hela eller delar av Kungsholmen! Vi lovar att det blir ett tempo som alla klarar av…kanske blir det århundradets långsammaste varv runt ett av Stockholms mest populära promenadstråk?

Att bära 60 kilo i en mil är verkligen ingen lek och det är något väldigt få av alla jag känner ens skulle försöka sig på. Men vad gör man inte för att få sin vän (mig) att simma 9000 meter i öppet vatten och samtidigt få in en slant till cancerforskningen? Och som jag och Erik brukar säga: ”vem vill vara normal?”

Kungsholmen bär en vän utmaning

Träning pågår…

Häng med och sprid eventet på Facebook!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Millis
  12 maj, 2016 at 14:08

  Känner att jag älskar din vän Erik lite, vilken sagolik utmaning han gett sig på 😀 Själv är jag tyvärr inte i stan den helgen, annars hade det varit klockrent att haka på varvet runt Kungsholmen! Bidrar gärna till insamlingen dock, gissar att jag hittar info om hur jag gör det på sidan bara jag letar lite?

  • Reply
   Helena
   12 maj, 2016 at 15:33

   Ja, visst är det härligt Millis!? Du hittar insamlingen inne på Facebook-eventet eller på Cancerfondens hemsida om du söker på ”Bär en vän”. Stort tack för att du vill vara med och bidra!

  • Reply
   Erik
   13 maj, 2016 at 08:07

   Va synd du inte är i stan. Blir säkert fler galna upptåg i framtiden. Insamlingen hittar du här https://www.cancerfonden.se/insamlingar/bar-en-van

 • Reply
  Johannes
  12 maj, 2016 at 20:11

  Haha, älskar det!

 • Reply
  Emil
  12 maj, 2016 at 21:44

  HODOR

 • Reply
  Mary af Rövarhamn
  13 maj, 2016 at 14:44

  Underbart. Skrattar så jag gråter. Lycka till med bärning, insamling och simning ni två härligt onormala. /Linda

  • Reply
   Helena
   14 maj, 2016 at 16:43

   Som sagt. Vem vill vara normal (och vad fan är det ens?)? 😉

 • Reply
  Bär en vän för Cancerfonden - check! - Health by HelenaHealth by Helena
  6 juni, 2016 at 09:24

  […] tunga mig på ryggen runt hela Kungsholmen, en nätt promenad på ungefär en mil? Jag har tidigare skrivit om historien bakom (<-klicka) och igår var det dags att se om det är möjligt. Kan man bära en vän i en mil och […]

 • Leave a Reply