Okategoriserade,  recept

Sommarens godaste granola?

Jag och mamma hamnade i sommarens hittills värsta (eller bästa?) ösregn på vägen hem från dagens strandhäng. Regn gör alltid att jag får feeling att ställa mig i köket så jag tog tillfället i akt och gjorde lite crunchy granola med äpple, kanel och kardemumma. ”Det doftar som ett bageri härinne” sa mamma och jag insåg när jag smakade resultatet att jag bara måste dela med mig av receptet. Håll till godo!

2 stora äpplen
4 msk kokosolja
1 dl honung
1/2 dl hackade dadlar
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
7 dl havregryn
2 dl solrosfrön
3 dl valnötsbitar
1 dl chiafrön
3 dl kokoschips
1 dl gojibär

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa urkärnade äpplen, kokosolja, honung, hackade dadlar och kanel i en matberedare (eller med mixerstav) tills blandningen liknar äppelmos. Mät upp havregryn, solrosfrön, valnötter och chiafrön i en stor skål. Tillsätt äppelblandningen och blanda noga.
Sprid ut på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Sprid ut högen!
Sprid ut högen…

Grädda i 1-1,5 timme. Rör om ca. var 10:e minut. Granolan är färdig när den är helt torr men inte bränd. Håll koll mot slutet, då går det undan!
Ta ut plåten, låt granolan svalna och torka lite extra. Blanda ner gojibär och kokoschips.

Njut!
Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.