lopp

12 timmar till uppstigning…

Det börjar kännas att det närmar sig nu. Om 12 timmar – klockan 04.00 lokal tid – ringer väckarklockan. Klockan 05.30 går bussen till Staten Island och starten för TCS NYC Marathon 2017. För fyra år sedan var jag här och tittade på loppet och imorgon är det äntligen min tur – tillsammans med 50000(!) löpare – att springa igenom en av mina favoritstäder i världen! Det är en härlig blandning av en massa känslor i kroppen: glädje, pirr, nervositet och en liten liten smula livrädsla. Imorse när jag lämnade morgonjogg-gruppen och ensam sprang runt The Reservoir i Central Park fick jag nästan en tår i ögat när jag tittade in mot Midtown.

This morning, I left the group of Swedes and Norwegians to run around the reservoir (counter clockwise of course, or else you might get killed...). Got to see Manhattan in the beautiful morning light and did a few strides to test my legs after the last two days of VERY much walking around town (30000 steps yesterday) ‍♀️ I have a great feeling for tomorrow’s big race, although it’ll be far from my PB. My only goal tomorrow is to soak New York in and have a great run without pain 25 hours to start... #running #löpning #morgonlöpning #morningrun #springtimenycm17
Midtown i morgonsol.

Jag har tänkt på morgondagens målgång alla tre morgnar sedan jag kom hit, när vi har sprungit förbi platsen där Fred Lebow (grundaren av NYC Marathon) står och blickar ut över upploppet. Känslan som infinner sig efter att jag korsat mållinjen kommer att driva mig hela vägen dit. Jag kan känna den redan nu och jag vet att jag har kapacitet att plocka fram den när jag behöver den som bäst längs vägen…ungefär vid 103rd St./First Ave. när jag passerar 30 kilometer. Eller tidigare. Eller senare.
Faktum är att jag har ingen som helst aning om hur det går imorgon. Det är mitt femte marathon men jag har aldrig varit mer osäker på min form. Senast jag sprang ett marathon på asfalt var förra våren, när jag sprang Stockholm Marathon med Team Aron. Jag sprang in på 3.54.34 – mitt långsammaste av mina fyra – men hade ingen löpträning i kroppen från försäsongen p.g.a. min långa vandring. Mitt personbästa från 2015 lyder 3.30.08, men då hade jag tränat dedikerat i 26 veckor inför loppet.

Mitt första marathon i New York imorgon hamnar gissningsvis någonstans där mittemellan. Men jag har ingen aning. För två veckor sedan skulle jag springa en halvmara på skoj och hamnade på pallen…men efter det har jag inte gjort några vidare kvalitetspass. Det kan vara bra, det kan vara dåligt. Jag har inga långa långpass i kroppen, förutom tre ultramarathon i år och några ströpass på uppemot 25 kilometer. Däremot är jag starkare än på länge på kortare distanser. Min plan är helt enkelt att springa på känsla från steg ett och mitt enda mål är att lämna NYC Marathon med en positiv känsla i kroppen. En bra tid är bara bonus imorgon.

Ni kan följa mig här imorgon (<-klicka). Startnummer 8391. Starten för mig går söndag klockan 15.50 svensk tid. Håll tummarna att jag springer glatt, snyggt och smärtfritt hela vägen!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.