kost,  mat

>Socker from hell

>Jag är väldigt mån om vad jag stoppar i mig och vill helst inte ge min kropp en massa ”skräp” som jag vet att den inte mår särskilt bra av. Har lite svårt att förstå människor som ständigt matar sig själva med en massa socker, konstgjorda livsmedel och en herrans massa E-nummer istället för att ge sina stackars kroppar naturliga råvaror.
Jag får ofta höra kommentarer som ”åh, vad du är nyttig då, du behöver väl inte tänka på det där, du som är så smal!?”, ”men hallå – du som tränar så mycket kan väl gott unna dig lite socker?” och ”va!? ska inte du ha någon glass? nej, just det, du har ju fruktstund”.
Ja, jag tränar mycket och jag är inte tjock. Rör mig i snitt minst 7-8 timmar i veckan och i mina kläder står det storlek 36. Men det handlar inte om det. Just idag känner jag ett större behov än på länge att berätta för dessa människor, och andra, som tror att jag undviker just socker p.g.a. rädslan över att gå upp i vikt, att det inte är anledningen (helst vill jag bara säga ’sköt er själva och skit i andra’, men det låter så otrevligt…).
Helgen (och den senaste veckan) har bestått av en hel del sötsaker. Glass, godis, sockervadd(!), sötat bröd….osv osv…något jag inte är van vid att äta. Igår nådde det sin kulmen när vi satt och doppade översöta marshmallows i supersöt mjölkchoklad. Försvinnande gott självklart, men till vilket pris?
När jag lade mig igår kväll i en extrem sockerkoma bestämde jag mig för att säga bye bye till detta vita gift för ett tag.
Idag känner jag nämligen exakt vad sockret gör med min kropp, och jag gillar det inte. Trött, skakis och huvudvärk. Kroppen är inte med och hjärnan tänker inte klart. Lättirriterad, smågrinig och blassé. Äpplet är inte längre sött, det smakar bara inget. Livet är lite tråkigare liksom.
Nu vet ni. Återkommer imorgon när den värsta avtändningsfasen är förbi och livet är tillbaka till det normala igen.

Sov sött..! 😉.

17 kommentarer

 • Pain is just weakness leaving your body

  >Kan bara säga: Samma här!!! Blev det nån löptur? Själv vet jag inte riktigt vad jag ska träna i dag…..

 • Emliscious

  >sockerkoman är hemsk…. och att vara "sockerbakis" Det känns inte alls bra i kroppen… jag blir rastlös, kan känna det som hjärtklappning, trött, svullen… ingen bra känsla. Man känner sig långt ifrån på "topp"! Jag känner samma som du, är en "36:a" men det är skillad på att vara en fast 36:a och en "degig" för det är inget kul alternativ!

  men du.. visst är det värst med "pikarna" de som gillar att säga sånt du skrev typ om "fruktstund" Så jävla trist… man ska fan säga "jaha jaha och här sitter du och glufsar socker som vanligt"……… fan vad poppis man skulle bli 😉 😉

 • mamma

  >Hade inte haft en chans att skriva detta bättre än Dej Helena.Man kan ju undra igentligen vad sockret ställer till med, jag som träffar barn varje dag som inte är på det bästa humöret 🙁
  Jag är övertygad om att,fick en del av dessa barn mindre socker så skulle de vara på bättre humör.Hm…barnen handlar ju inte själva, det är alltså vi vuxna som bär hem den ena sockerbomben efter den andra.Trist!
  Förhoppningsvis så blir vi mer och mer upplysta,vad man bör undvika.Ja om vi vill lyssna på de alltså…många vill ju inte de.Kropp och själ går hand i hand.
  Som sagt…"man blir vad man äter".
  Ha en bra dag min kära…kramkram

 • Åsa

  >Jag vet precis vad du menar Helena. Jag får höra det dagligen på jobbet. Synd att inte alla förstår att det är jätte svårt att träna bra om man inte bygger upp kosten därefter.
  Jag kan få mina ryck och klämma i mig sötsaker men då mår jag också där efter. Kroppen får en grym chock och det säger väl allt om hur bra det är med raffinerat socker och E ämnen.
  Eftersom att jag får likande symptom som du så väljer jag att undvika socker och E ämnen i största allmänhet. Jag har dessutom jätte känslig hud som reagerar direkt. Det är inte värt det!

  Ha en bra dag!
  STOR KRAM

 • Ellinor

  >Ibland tycker man verkligen att folk skulle ägna kraft och energi åt att ta hand om sig själva istället för att bekymra sig över vad andra gör eller inte gör.
  Att undvika vissa livsmedel behöver inte ha viktrelaterade baktankar. Med tanke på alla de gifter som finns i många av våra vardagliga livsmedel idag så undrar man ju hur någon överhuvudtaget vågar stoppa i sig detta. Men, men det är upp till var och en.
  Väldigt bra skrivet!
  Kram

 • Lady Thirty

  >jag håller helt och fullt med varför måste folk vara så frågvisa om allt, om du har gjort det valet för att det passar dig och din kropp bäst så låt dig vara!
  jag håller med om att äpplet mm förlorar sin naturliga sötma när man går omkring med ett sockerrus i kroppen.
  jag har själv kommit till en vändpunkt, så sötsaker och "onyttigheter" har fått kliva åt sidan för jag vet att jag och min kropp mår bättre utan 😀

  sköt om dig vännen!
  kramelikram

 • Anonymous

  >råvaror e nyttigare än skäpmat men även de flesta råvarorna är besprutade! Om man inte odlar grönsaker mfl själv då!

 • Miss M

  >Din kropp är ditt tempel Helena, och INGEN har rätten att ifrågasätta dina val….
  DU gör helt rätt, själv försöker jag bli kvitt sockerdjävulen och det är en hård kamp, men jag är på väg =) *jaij*

 • Angelica

  >Jag håller med. Man blir ju helt knäpp av socker. Nu ska jag snart iväg och luncha med Vickan 🙂 Det var längesen jag sa det. Längtar verkligen till du kommer ner nu. Ska bli så kul med en helg med er. Kram

 • Irina

  >Ja, där låter så bekant! Jag själv är en kolhydrataddict rent genetiskt så det är extra svårt att låta bli det söta. Men man blir verkligen precis sån som du beskriver och efter helgens frossande känns det hur skönt som helst att leva normalt och låta bli giftet. Är redan mindre svullen om magen. 🙂

 • Christoffer Hedlund

  >Jag sa bye bye till sockret i lördags! Iaf i den utsträckning det som finns i godis och sötsaker. Det som finns naturligt i maten slinker gärna ner. Hoppas att du har det bra kram kram!

 • anne

  >Jag önskar jag kunde leva så, tyvärr tror jag på det motsatta, jag är sockerberoende. Inte pga bristande kunskap, men att det inte är lätt att bryta det hela. Jag är medveten om det och har som långsiktigt mål att ta itu med det. Jag tycker du gör helt rätt i att du sköter om dig själv och äter sunt.

 • little Miss Muffin

  >bra skrivet, jag känner igen mig själv i dessa åsikter och jag tycker det är bra att fler och fler inser vad sockret faktiskt gör med oss. Förr var jag en riktig sockerholic och det var inte bra och det inser jag idag när jag verkligen mår bra, förr trodde man att man mådde bra idag vet jag hur det känns att verkligen må bra. 🙂

 • Anonymous

  >Håller med till fullo. Jag är så trött på allt tjat på jobbet. "Bantar du eller?" etc, etc. "Det där ser ju gott ut…" när jag äter en makrillsmörgås och de glufsar kladdkaka. Som du skriver, man vill säga "sköt er själva, jag pikar inte er för all skitmat ni smäller i er". Tröttsamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.