mat morgon

>Flytande frukost

> Det har hänt något med min morgonaptit. Frukostmänniskan Helena har plötsligt svårt att tugga i sig dagens första måltid…inte vidare bra med tanke på att frukosten är en minst sagt viktig del av dagens näringsintag.
Gröten känns som en omöjlighet att få i sig, för att inte tala om det kokta ägget som jag tidigare har längtat efter…det vill liksom inte. Märkligt, men nu är det som det är och problemet är till för att lösas.
Kom för ett par dagar sedan på att jag ju faktiskt har en blender som står i köket och får oförtjänt lite uppmärksamhet, och vips så var det löst! Ner med mammas blåbär, ett ägg, lite laktosfri yoghurt, en banan, en skvätt sojamjölk, en massa kanel och några flarn rostad kokos. Behöver jag ens säga att det smakar som en dröm?
Foto privat. Hela lägenheten doftar kanel av oljan från Granit. ”Vila, allt är som det ska vara” säger tändsticksasken från Kreativ Insikt, och jag gör mitt bästa för att lyda….

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Träningsglädje
  6 december, 2009 at 11:04

  >jag har blivit likadan och det stör hela min dag. riktigt frustrerande, men det vänder sig liksom i magen vid tanken på att äta (något annat än rent vitt bröd).

 • Reply
  "oroshjärta"
  6 december, 2009 at 12:20

  >Det brukar vara första tecknet på att man är övertränad det och svårt att sova…bara en tanke? KRAM! Ha en fin dag!

 • Reply
  Everyday Matters
  6 december, 2009 at 12:56

  >Jag har alltid sämre matlust när jag är stressad, orkar varke yoga eller pysla fram mat på morgon. 🙁 Eller…kanske lever du på kärlek? :0)

 • Reply
  Helena
  6 december, 2009 at 13:06

  >Oroshjärta – tror att det ligger något i det…och det är lite därför jag har tvingat mig till tre dagars sammanhängande vila den här helgen…heja mig! 😀

 • Reply
  Julie
  6 december, 2009 at 18:04

  >Sådan har jeg det også ind i mellem. Det vigtigste er, at du trods ale får noget at spise, så tror jeg ikke, at det spiller nogen rolle, om det er flydende.
  Kram

 • Reply
  Miss Agda
  6 december, 2009 at 19:06

  >Mums, där fick du ändå i allt som behövs för en god frukost. Låter supergott o mättande! Kramar

 • Reply
  Pernilla
  6 december, 2009 at 20:06

  >Jag var med på allt utom ägget.. Men visst är det smidigt att mixa ihop en massa saker när hungern inte riktigt är med.

  Soyamjölk – hur smakar det?

  Undrar om jag också ska ta fam blender och prdna mig lite mellis.. Verkar vettigt!

  Kram / Pernilla

 • Reply
  Ellinor
  7 december, 2009 at 09:35

  >Det lät sannerligen gott.
  Det är bra att kunna hitta alternativ när någonting inte fungerar längre.

  Kram

 • Leave a Reply