el camino,  funderingar

>Life is a rOLLeRcoAsTeR

>…and you just got to ride it…eller hur var det nu han sjöng, den avdankade boyband-kungen?

Jag hade en riktigt skum kväll igår. Efter jobbet kände jag mig låg. Lite hängig. Trött på kylan. Frusen. Smått håglös. Ingen aptit, hoppade över middagen och åt en fruktsallad istället.
Jag blir sådär ibland, men brukar inte lägga så mycket energi på att oroa mig varför. Livet har sina ups and downs liksom. Ringde mamma, hon gjorde mig varm inombords. Analyserade lite, skrattade, planerade. Skönt. Lade på luren med ett leende. Satt och stirrade framför mig en stund, lät tankarna fara fritt. Tog beslut. Kom fram till att jag skulle behöva de här stunderna lite oftare, stunderna när jag bara sitter och landar en stund, överlägger och omvärderar. Somnade helt utmattad tre sekunder efter att jag lagt huvudet på kudden.

Vaknade med en skön känsla i kroppen imorse, leende liksom. Tog för ovanlighetens skull min promenad till jobbet utan musik, ville inte ha något ljud runt mitt huvud. Lyssnade på fåglarna. Tystnaden. Kände mig stark, omstartad. Inspirerad och nyfiken.
Remember that this is not Disney World, and you certainly don’t want a fast pass. You only have one ride through life, so make the most of it and enjoy the trip! som min kloka vän sa en gång. Det gick rakt in i mitt hjärta då, och nu känns det starkare än någonsin. Livet är för kort för att inte levas fullt ut, punkt slut.

Ha en underbar söndag och glöm inte att andas ibland, det är såhär med facit i hand förmodligen ganska bra för dig också.

8 kommentarer

 • mamma

  >:) Äntligen min vän har du upptäckt hur skön tystnaden är.
  Välkommen in i gänget.
  Du och Micke har alltid sagt:men va tyst du har här.
  Visst e de skönt?
  Ha en fortsatt bra söndag 🙂
  Se upp där nere…nu kommer jag om några dagar.
  Stor kram.

 • Irina

  >Visa ord: "Jag blir så där ibland men brukar inte lägga så mycket energi på att oroa mig för varför."

  You go, girl! Det är upp och ner som gäller och allt som händer leder till något bra. Eller så leder det till något tråkigt först – som därefter leder till något bra. 😉

  Happy söndag!

 • Emelie

  >Kloka ord. Du har verkligen rätt i att det är viktigt med tystnaden ibland. Jag har på senare tid börjat hitta de där stunderna jag med, när jag inte sätter på radion, stoppar in hörlurarna i öronen eller ringer en kompis på väg till bussen. Det är skönt, befriande och väldigt nyttigt. Beslut är sköna ibland, välgörande och rent av nödvändiga. Bra jobbat. Nu har du inspirerat mig att göra detsamma.

  Kram Emelie

 • Carol!ne

  >Hej!
  Sv: Jag hade en super start på dagen- lugnt och skön dag. Träffade på en gammal vän och hennes bebis. Du som springer så mkt har du några kom-igång tips?!

 • Cicci

  >Jepp, det har du faktiskt rätt i – man måste stanna upp ibland!
  Ha en skön söndagskväll! Tack för ditt peppinlägg hos mig =)

 • Vida

  >Härligt inlägg… ja i livets berg och dalbana gäller det att ta för sig och njuta av kurvorna.. satte igång massa tankar hos mig..

  kramar från Liv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.