blueberry lifestyle,  träning

>How to kickstarta en vecka!

>Ni som har varit med här ett tag vet ju redan att jag har en förkärlek till måndagar. Jag vet inte vad det är, men jag antar att det är känslan av förnyelse, nystart och ett oskrivet veckoblad som triggar igång mina lyckohormoner i kroppen…
Idag var inget undantag, och även om jag verkligen var nära att trycka på snooze imorse (skräll!) och med det missa min numera (nästan) livsnödvändiga och väldigt tidiga promenad till jobbet, så lyckades jag låta bli. Upp och hoppa bara, och 05.05 skuttade jag iväg med lite halvtung hårdrock (det är sant…idag var det bättre än fågelsången) i öronen.

Efter jobbet bestämde jag mig för att försöka sudda bort det sista av frustrationen över att jag inte sprang i lördags, och göra ett marathon på mitt eget sätt (löpning är ju big no no med min inflammerade vandringsfot). Satte mig på en cykel, brände av 42 kilometer i hyfsat tempo och klev av 84 minuter senare. Skönt att få en rejäl genomkörare och att få svettas på riktigt!


Innan jag åkte hem passerade jag förbi fantastiska Blueberry på Sibyllegatan, som hade bjudit in mig till smygläsning av Sanna Ehdins nya bok Sannas smoothies – för den självläkande människan. Sprang på Sara och Cizzi (trevligt!), det bjöds på snittar från Blueberrys nya cateringmeny, vi shoppade lite mumsiga grejer och självklart drack vi smoothies tills det sprutade ur öronen på oss. Min favorit var utan tvekan Gröna Kicken, gjord på avocado, spirulina, citron, äpple och nässla. Underbart gott!

I samma sekund som Sanna började förklara hur hennes intresse för smoothies uppkom, i samband med hennes skrivande, så kände jag att jag gillade henne och hennes sköna energi. ”Man sitter ju still så mycket när man skriver böcker, och det passar inte riktigt mig.” sa hon och berättade att hon istället hade kommit på den briljanta idén att cykla motionscykel och skriva samtidigt. ”Eftersom det var så svårt att äta när man cyklade så passade ju smoothies perfekt!” På den vägen är det. Numera verkar hon blanda allt möjligt och omöjligt i sin blender, och jag är rätt sugen på att börja experimentera här hemma måste jag säga…återkommer garanterat i ämnet.

Nu återstår bara av denna måndag att lägga sig på spikmattan, läsa ett par sidor i en bok och sedan stänga ögonen som planerat innan 22.00. Imorgon är en ny dag och snoozeknappen kan glömma att den får minsta lilla uppmärksamhet…punkt.
Sov sött sunbeams…

6 kommentarer

 • Ellinor

  >Ja, det är sannerligen något speciellt med måndagar, en nystart precis som du skriver.

  Ser fram emot dina kommande experiment med blendern. Det ska bli spännande 🙂

  Kram

 • Åsa

  >Härligt! Det lät som en bra kväll. Jag älskar Blue Berry. Ha en fin vecka vännen. I morgon åker vi till Mallis och är där en vecka. Vi får försöka ses något när vi kommer hem. Kramar

 • Stina

  >Smoothies är supergott!
  På sommaren ökar mitt smootihestillverkande, så mycket gott och färska att lägga i blendern.

  Kram!

 • Karin

  >Ja måndagar är faktiskt riktigt bra dagar! Vilken härlig måndag du verkade ha på många sätt! =)
  Ha en härlig tisdag oxå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.