kettlebells,  träning,  träningsinspiration,  träningsprylar

>Utmattat endorfinfylld

>

Vilken härlig dag!
Gruset i ögonen jag kände imorse var som bortblåst i samma sekund som jag klev in på Planet Fitness, och den sista pusselbiten var en glad barista i deras café som kunde ge mig en perfekt sojalatte, sen var jag 100% fit for fight!
Ett skönt gäng människor var samlade för dagens Spartan Kettlebell Foundation…bland annat en boxare, en brottare, en sjukgymnast, en gammal fridykare, en annonssäljare från en muskeltidning…ja, och jag.

Kan inte påstå att jag har kört speciellt mycket kettlebells innan idag. Har svingat lite på måfå som uppvärmning på gymmet och kört någon klass för sköna Monika på Nike Convention…that’s about it. Att kalla mig teknikexpert vore alltså att överdriva big time, och jag insåg redan imorse att det skulle bli svettigt rent teknikmässigt idag…
Men det visade sig att jag faktiskt hade lättare för det här än jag hade kunnat ana, och jag misstänker att det är träningen med min kära bulgarian training bag som har hjälpt mig på traven. När (grymma!) Olof satte igång med uppvärmningen av alla leder och förklarade grundpositionen kände jag direkt igen mig från min bulgarian-utbildning, och sen flöt det bara på… När han tog fram och använde mig som provkanin och bad hela gruppen att ”plocka upp era kulor och gör precis som Helena” så förstod jag att jag liksom hade fattat grejen.

Svingen, som jag trodde att jag ”kunde”, visade sig dock ta nästan två timmar(!) att lära sig ordentligt, det var ju inte direkt en sak att tänka på. När den satt var det dock lättare att ta sig an allt det andra…alternativa svingar, cleans, snatches och olika pressar. Jag tackar för att handledsskydden och tejpen är uppfunna och imorgon kommer jag förmodligen att vara stelare än en clubbell (som kanske är nästa steg..?). Man blir verkligen helt slut i hela kroppen av kettlebellträning, och även om min rosa lilla barbamama-kula ”bara” vägde 8 kilo så kan jag lova att 5,5 h praktik på en och samma dag sätter sina spår…min kropp är verkligen hur trött som helst. Trött men otroligt glad, och jag ser verkligen fram emot morgondagen när nya timmar väntar och Spartan Kettlebell-instruktör nivå 1 ska betas av.

Handlade allt jag var sugen på när jag åkte hem, och efter en tallrik med en märklig blandning av spiskumminkryddad kycklingfilé, sockerärter, kokt potatis, färska champinjoner, ett svenskt äpple, morot, paprika, avocado, kalamataoliver och senapskesella är jag rätt nöjd och kommer inte att vara vaken onödigt länge. Min soffa, en filt och en kopp té återstår, sen är det tack och god natt för Helena…och Vecko-Revyn Blog Awards-inbjudan slänger jag utan att ens överväga att gå dit.
Hoppas att ni har haft en fin dag alla!
Foto: Privat. En minst sagt okvinnlig kvinnohand och en kvinnligt färgad okvinnligt träningsredskap…typ.

2 kommentarer

  • Erika

    >Åh, kettlebells är sååå roligt! Hoppas på fler såna klasser (om det ens finns några just nu) på mitt gym.. Funktionellt och bra!

    Dagen har spenderats hejande på Lidingöloppslöpare. Grymma! Kanske nån gång…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.