böcker

Som ett brev på posten…

…efter mitt inlägg i måndags låg den här rykande färska boken (kom ut för bara någon vecka sen) och väntade på mig i brevlådan när jag kom hem igår!

Tack snälla Fredrik, jag är glad att du tar mina ord på allvar…jag ska genast läsa, testa och analysera. Antar att det kanske är en och annan av er som sitter och läser som också är nyfikna på några tips i ämnet…?

Var tvungen att tjuvläsa lite i kapitlet om morgonmotion nu till frukosten. Tog en extremt långsam (5,36 km på 36 minuter…jag kan ju jogga sakta – heja!) joggingrunda och tittade på soluppgången imorse, och jag ville veta vad Fredrik har hittat i forskningen kring morgonträning och fettförbränning. Citat: ”I en kanadensisk studie på 8 unga män undersöktes hur många gram fett som förbrukades under ett träningspass som krävde 400 kcal att genomföra. De förbrukade ungefär 17 g fett i fastande tillstånd före frukost och runt 11 g när de tränade efter frukost. Det är hela 50 procent större fettförbränning innan frukost.”
Mycket intressant. Jag ska läsa boken med glädje och bli lite klokare längs vägen!

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.