filmrecensioner,  Okategoriserade

Värd vila

Inte en enda minut har jag tränat i helgen. Jag menar det verkligen, inte en minut. Har inte ens tagit en promenad.
Nej, jag lämnade kroppen i välbehövligt återhämtningsläge och ägnade mig åt annat livsnödvändigt istället. Hemmapyssel. Bläddrade i tidningar. Läste en och annan rad i någon bok. Låg på spikmattan. Hjälpte lillebror att flytta i fyra timmar (ok, kanske kan räknas som vardagsmotion iallafall…). Sen har jag kollat på film, tre stycken till och med. Ni som känner mig vet att ligga still och kolla på film inte är min bästa gren, så jag känner mig riktigt stolt!

Två halvbra betades av – I rymden finns inga känslor (fantastisk rollprestation av unge herr Skarsgård!) och The kids are all right (feelgood big time, men inget toppbetyg). Inte jättenöjd med filmhelgen so far gick jag till videobutiken (älskar att hyra film, var finns känslan i att ladda ner?) igår igen. Såg en film på hyllan som jag kommer ihåg att jag svor lite över att jag missade på bio, och valet var enkelt. Det visade sig bli mer rätt än jag trodde var möjligt…

Det finns få saker (musik undantaget) som jag blir så tagen av som en bra film, och när eftertexterna rullade och Mother and child var slut efter knappt två timmar kände jag mig totalt mörbultad. Det är något i den här filmen som tar tag i mig, skakar om mig åt alla håll och kanter och sedan släpper mig handlöst ner på golvet igen. Den träffar mig precis där jag är som allra svagast och får mig att gråta floder. Jag känner hur jag efteråt funderar, känner och omvärderar…och somnar efter en ganska lång stund blytungt på kudden. Man kan inte begära mer av en film än så.
Har ni sett den?.

8 kommentarer

 • emliscious

  Mother&Child är riktigt bra!! Älskar den =)

  Men ”the kids are allright” är en jävla förolämpning
  jag blir sur bara jag tänker på den! Grr! morr!

  Nåt liknande tänker jag om ”eat pray love”

  svårt att hitta bra filmer, minst sagt!

 • Ann

  Grymt bra gjort av dig att gå all in på vilan! Och filmtips är alltid välkommet, tack tack. Fast jag blir lite nervös av sådär…tunga filmer. Har inte vågat se Precious ännu heller.
  Måste bita ihop och göra det snart!
  Kram på dig, ha en härlig måndag!

 • Ellinor

  Den är riktigt gripande, Mother and Child. Såg den tillsammans med min syster i förra veckan och vi satt båda helt tysta i soffan under två timmar. Inte illa för några som annars pratar konstant.
  The Kids are all right var jag inte heller särskilt imponerad av men I Rymden Finns Inga Känslor var underbar!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.