löpning

Kärringen mot vinden och sötaste gubbarna

”Men herre gud, det är ju storm ute!”, ”usch vad det blåser”, ”man blåser ju bort där ute”…ja, det är sådana härliga och peppande ord jag har fått höra från mina kära kunder på jobbet idag. I övrigt har de varit underbara som vanligt, men med tanke på min plan på en lite längre löprunda efter jobbet var det väl inte direkt så att jag hoppade på stället av glädje…ett tag smög bekvämlighetsdjävulen i mig på och gjorde sitt bästa för att lura in mig på löpbandet istället.
Men då tänkte jag på (den första) halvmaran jag en gång sprang i spöregn, min slaskrunda runt Kungsholmen i vintras när hela Stockholm hade stängt in sig efter en stormvarning från SMHI och det faktum att det faktiskt kan vara så illa att det kommer att blåsa rejält den dagen jag ska springa lopp nästa gång. Bara att ta tjuren vid hornen alltså…häpp!

Och ja, det blåste…motvind. Från Stureplan och till Blockhusudden längst ut på Djurgården blåste det…motvind. Hela vägen tillbaka till Strandvägen blåste det…motvind. Genom halva Östermalm blåste det…motvind. Från Nybrokajen till Slussen blåste det…motvind. Genom hela Gamla Stan blåste det…motvind. Längs hela Strandvägen tillbaka ut till Djurgårdsbron blåste det…motvind. Förbi Sveriges Radio och Garnisonen längs Karlavägen blåste det…motvind. Längs hela Strandvägen tillbaka till Stureplan blåste det…motvind.
Min käre Garmin stannade på 1.58.21 och 22,03 kilometer, och jag tror faktiskt att det stod motvind i displayen också…och ett told you so! Tur att man inte är långsint och redan har glömt hur det gick att luta sig mot luften vid slottet.

Väl värd torsdagsefterrätt.
Icke närodlade och osvenska så det förslår…men MUMS vad gott!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Åsa
  24 mars, 2011 at 20:53

  Grymt bra jobbbat vännen. Löpdate snart? Men helst inte 22km ännu. 😉

  • Reply
   Helena
   25 mars, 2011 at 07:16

   Klart att du klarar 22 km! Vi tar det lugnt… 🙂

 • Reply
  Miss Agda
  24 mars, 2011 at 21:03

  Ja, visst är det konstigt att det ibland kan blåsa motvind under hela rundan även om man springer åt olika riktningar. Men vinden kan ju vända och det måste den ha gjort, ganska många ggr dessutom 🙂 Du är strong!

 • Reply
  soffan
  24 mars, 2011 at 21:11

  Åh fyyy, det låter helt bisarrt jobbigt… Gubbarna ser bra ut däremot 😀 .

 • Reply
  Jojohanna
  24 mars, 2011 at 22:35

  Måste ju bara få ”skryta” om inte bara storm och motvind. Utan storm och motvind med yrsnö… Har varit på skidtur med mina elever i fyra dagar… De var sjukt duktiga, och jag är impad av dig också som valde det blåsigare alternativet framför löpband. You go girl!

 • Reply
  Ingmarie
  25 mars, 2011 at 01:36

  Det där byggde inte bara muskler och stärkte lungorna. >Det byggde pannben med! Och kom i håg, det kunde ha varit MYCKET värre! 😉

 • Reply
  maja-Style & Life by Leia
  25 mars, 2011 at 08:08

  Lika härlig och inspirerande som vanligt tjejen! Du är underbar.

  Själv hade jag ju ångest över dagispromenaden (hehe…långt ifrån ett tvåmil långt löppass med andra ord) pga blåsten men när jag väl tagit mig iväg så var det trots motvind åt alla håll och tårar som sprutade en riktigt härlig 6km-promenad i det begynnande vårvädret:)

  Nästa vecka….då är det jag som drar på mig löpardojjorna!!!!!! då jädrar:)

  Kramar i massor.

  just ja….skulle ju höra med dig om du ska på Pers release och om du möjligtvis kunde tänka dig en liten svans?:)

 • Reply
  Terese Alvén
  25 mars, 2011 at 09:48

  Grymt jobbat!

 • Reply
  Är det rimligt… « Health by Helena
  25 mars, 2011 at 11:57

  […] kommenteratTerese Alvén om Kärringen mot vinden och sötaste gubbarnamaja-Style & Life by Leia om Kärringen mot vinden och sötaste gubbarnaHelena om Kärringen mot […]

 • Reply
  Annika
  25 mars, 2011 at 15:33

  Härlig rubrik!

  Grymt pass också. Motvind kan ju ta knäcken på den bästa (med fel inställning) Jag älskar resonemanget att träna i busväder inför tävling då man faktiskt inte får bestämma vädret själv.

 • Reply
  Ellinor
  26 mars, 2011 at 08:47

  Jag satt och funderade på någon fyndig kommentar om motvind, men kunde inte komma på något annat mer än att vi ibland behöver lite mot(vid) för att uppskatta motsatsen. Kan just tänka mig att du var full av endorfiner efter att ha klarat av det ”omöjliga” löppasset.
  Härligt att höra!
  Kram

 • Reply
  Vacker vila « Health by Helena
  26 mars, 2011 at 09:39

  […] kommenteratEllinor om Kärringen mot vinden och sötaste gubbarnaJenny om Är det rimligt…Erika om Är det rimligt…Annika om Kärringen mot vinden och […]

 • Leave a Reply