styrketräning

Träningsvärk anyone?

Det var en mycket bra dag i skolan igår. Åkte hem med en vansinnigt trött hjärna, och en förmodligen lika trött kropp. Förutom all teori (hej korvstoppning!) jobbade vi mycket praktiskt och fick testa ett och annat moment som flera av oss kanske inte ägnar oss åt dagligen på gymmet. Vi lärde oss olympiska lyft – frivändningar, ryck och stöt – och jag kan konstatera att mer funktionella övningar får man leta efter…det känns rejält i kroppen och jag ska garanterat ägna lite mer tid åt det här i min egen träning.

Toppade dessa teknik – och koncentrationskrävande delarna med en två små tävlingar mot vårt eget pannben. Den första bestod i att göra så många armhävningar vi kunde på 4 minuter. Kör tills du rasar, vila och på’t igen – klockan går, det var principen.
När armarna skakade och bröstet ville sprängas kom nästa – max antal knäböj på 4 minuter. Med knäböj menades igår att vi skulle gå så djupt som möjligt, helst doppa rumpan i golvet, och ha armarna sträckta ovanför huvudet. ”Ganska” krävande om jag får säga det själv. Mjölksyran jag kände den sista minuten kickade igång min vinnarskalle rejält, och det enda jag tänkte på var att jag måste väl för f*n klara 4 minuter knäböj i bra tempo om jag överhuvudtaget ska orka springa in på Stockholms Stadion den 28 maj. Det fungerade och jag lyckades öka tempot den sista halvminuten…hur benen mådde precis när jag lade mig på golvet kan ni ju bara tänka er.

Hur många klarar ni?

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.