löpning,  Okategoriserade

No pain, no gain.(?)

Alltså, ibland gillar jag mitt jobb lite extra. Jag har ju verkligen världens bästa kollegor och är omgiven av en massa proffs hela dagarna!
Igår t.ex. Rådfrågade en av mina PT-kollegor – som väldigt lägligt är klar kiropraktor om ett par veckor – vad jag ska göra med mina underben (benhinnor?) som gjorde ”ganska” ont i tisdags när jag sprang…väldigt olägligt såhär drygt två veckor innan maran. Han hittade självklart direkt alla punkter där det gjorde som ondast och konstaterade att mina benhinnor (som jag misstänkte) inte har sina bästa dagar just nu.

Och det är nu nästa bra grej med mitt jobb kommer in. När man har fått tips och råd, ja då finns ju allt man behöver på plats! Så nu är det jag som är bästa vän med foamrollern, Voltaren-tuben, mina egna händer (hej j*vligt ond egenmassage!) och magnesiumtabletterna (som jag köpte på Apoteket som lite lägligt ligger 20 sekunder från jobbet).
Alltså – jag älskar mitt jobb! Om jag älskar mina ben just nu? Not so much.

16 dagar kvar till maran anyone? Gaaaaah….minst sagt.

11 kommentarer

 • Erika

  Åhh, benhinnor suuuger när de är inflammerade. Hade enorma problem med dem förut när jag spelade fotboll och bytte underlag mycket.

  Mitt tips: när du stretchar såsom du strechar vaden mot en väggn (med rakt ben) – vrid foten både åt höger och vänster så du kommer åt varje del. Gör sen samma sak fast med böjt knä. Och när du duschar; varva kallt och varmt vatten för att få upp blodcirkulationen ytterligare. Det tillsammans med preparaten och metoderna du redan har kommer göra susen sååå snabbt.

  Maran är DIN baby! Du äger den, den äger aldrig dig.

 • Ann

  Det där ordnar sig tror jag! Det är ju dags att växla ner och börja tokladda strax ändå. Du kommer kicka ass, det där med maraton är precis din grej. Det vet jag.
  Kram!!

 • Heidi

  Vad fick du för tips på hur man ska bli av med benhinnetrassel? Mina blir alltid inflammerade när jag börjar springa mer och jag skulle vilja bli av med det.

  • Helena

   Heidi – HÅRD massage med Voltaren på framsidan, stretching av vaden (flera ggr om dagen), excentriska tåhävningar och magnesiumtillskott…ja, och ingen löpning så länge det gör ont såklart. Värt att testa! Mina ben känns bättre bara sen igår…magi! 😀

 • frida

  Toppen med kollegor som får en att le och tänka gott hela dagen också… 😉 Kram

  Men du Helena, DÄR kan du ju inte ligga, vad tycker Siv om det…!? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.