löpning Okategoriserade

No pain, no gain.(?)

Alltså, ibland gillar jag mitt jobb lite extra. Jag har ju verkligen världens bästa kollegor och är omgiven av en massa proffs hela dagarna!
Igår t.ex. Rådfrågade en av mina PT-kollegor – som väldigt lägligt är klar kiropraktor om ett par veckor – vad jag ska göra med mina underben (benhinnor?) som gjorde ”ganska” ont i tisdags när jag sprang…väldigt olägligt såhär drygt två veckor innan maran. Han hittade självklart direkt alla punkter där det gjorde som ondast och konstaterade att mina benhinnor (som jag misstänkte) inte har sina bästa dagar just nu.

Och det är nu nästa bra grej med mitt jobb kommer in. När man har fått tips och råd, ja då finns ju allt man behöver på plats! Så nu är det jag som är bästa vän med foamrollern, Voltaren-tuben, mina egna händer (hej j*vligt ond egenmassage!) och magnesiumtabletterna (som jag köpte på Apoteket som lite lägligt ligger 20 sekunder från jobbet).
Alltså – jag älskar mitt jobb! Om jag älskar mina ben just nu? Not so much.

16 dagar kvar till maran anyone? Gaaaaah….minst sagt.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Erika
  12 maj, 2011 at 09:41

  Åhh, benhinnor suuuger när de är inflammerade. Hade enorma problem med dem förut när jag spelade fotboll och bytte underlag mycket.

  Mitt tips: när du stretchar såsom du strechar vaden mot en väggn (med rakt ben) – vrid foten både åt höger och vänster så du kommer åt varje del. Gör sen samma sak fast med böjt knä. Och när du duschar; varva kallt och varmt vatten för att få upp blodcirkulationen ytterligare. Det tillsammans med preparaten och metoderna du redan har kommer göra susen sååå snabbt.

  Maran är DIN baby! Du äger den, den äger aldrig dig.

 • Reply
  Sandra
  12 maj, 2011 at 09:52

  Hoppas att det fumgerar och att du inte alls känner av benhinnorna när det är dags för maran.

 • Reply
  Ann
  12 maj, 2011 at 13:58

  Det där ordnar sig tror jag! Det är ju dags att växla ner och börja tokladda strax ändå. Du kommer kicka ass, det där med maraton är precis din grej. Det vet jag.
  Kram!!

  • Reply
   Helena
   12 maj, 2011 at 14:53

   Ann – om DU säger det, då är det så. Du är ju proffs! Litar på dig fullt ut… 😉

 • Reply
  Heidi
  12 maj, 2011 at 14:45

  Vad fick du för tips på hur man ska bli av med benhinnetrassel? Mina blir alltid inflammerade när jag börjar springa mer och jag skulle vilja bli av med det.

  • Reply
   Helena
   12 maj, 2011 at 14:50

   Heidi – HÅRD massage med Voltaren på framsidan, stretching av vaden (flera ggr om dagen), excentriska tåhävningar och magnesiumtillskott…ja, och ingen löpning så länge det gör ont såklart. Värt att testa! Mina ben känns bättre bara sen igår…magi! 😀

 • Reply
  Jessica
  12 maj, 2011 at 19:47

  Alla jag känner som haft problemet har fixat det genom en speciell övning: http://hejamamma.blogg.se/2011/may/blogglunch.html
  Man ska stå så i 5 minuter, nästan så att hälen höj från golvet. Först känns det i vaden sedan känns det i benhinnorna. Det kan kännas obehagligt men det hjälper – jag lovar. Ett par gånger om dagen fixar biffen. Kram

  • Reply
   Helena
   13 maj, 2011 at 08:11

   Obehagligt is my middle name…TACK för tips, skall absolut testa över helgen! 🙂

 • Reply
  frida
  13 maj, 2011 at 11:34

  Toppen med kollegor som får en att le och tänka gott hela dagen också… 😉 Kram

  Men du Helena, DÄR kan du ju inte ligga, vad tycker Siv om det…!? 🙂

  • Reply
   Helena
   13 maj, 2011 at 13:09

   Siv…hon tyckte att det var en toppenidé! Hon var nämligen nästan den enda där… 😉

 • Reply
  Jennie
  14 maj, 2011 at 19:46

  Övningen på foam rollern är så bra( aj!) fantastisk! lycka till på maran, hoppas kunna göra dig sällskap nån dag!

 • Leave a Reply