access rehab,  löpning,  skador

Återupplivat hopp!

Idag var det så äntligen dags…dags att besöka mitt hopp(?) David på Access Rehab, där han huserar tillsammans med en massa andra duktiga människor på samma adress som Rubin McRae’s Running Sweden. Kom dit med kroppen full av förtroende, men självklart även en liten nervositet över att domen skulle bli någon jag inte ville ha.

Efter att ha fått en rejäl genomgång där det både kändes och lät som att knäckebröd krossades från nacken ner till tårna (har ni justerat fotlederna någon gång!?), och en hel föreläsning av herr sjukgymnast om att mitt benbesvär av olika anledningar kommer från ryggen, var jag både brutalt trött och glad.
Omtumlad och febervarm satt jag på besöksstolen och hörde ord jag aldrig hade kunnat tro…och min följdfråga (som förmodligen kom direkt från pannbenet…) blev helt naturligt och spontant ”…men Lidingöloppet måste jag glömma va..?”. När frågan ”hur viktigt är det för dig att springa?” hade studsat tillbaka och jag i mindre en sekund övervägde och kom fram till att det är långt ifrån livsviktigt att pressa en redan stressad kropp i tre mil i kuperad terräng…så blev mitt svar ”inte alls”. ”Bra, då struntar vi i det.”

Istället lovade jag att göra min hemläxa, vi bokade en ny tid om en vecka och satte upp ett nytt mål för mig som ligger rimligt långt fram i tiden…ja, rimligt i Davids realistiska värld, that is. En värld som jag har lovat mig själv att leva i tills mina problem är borta.

Jag känner mig hoppfull, men den här historien är långt ifrån slut och jag lovar att skriva om både läxor och mål. Just nu ska jag dock bara njuta av kvällen, äta delar av min jättestora laxfilé jag köpte efter en lååång promenadomväg hem, sticka lite…och fundera på om det verkligen är en slump att dygnet på klockan i väntrummet som jag lämnade är halverat? Jag misstänker nämligen starkt att det på Sveavägen 159 i Stockholm kapas tider både när det gäller rehabilitering och personbästan i löpspåret… Som sagt, jag kommer att ha anledning att återkomma i frågan. 🙂

11 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.