löpning

Krackelerat

Ja, pannbenet alltså. Det där pannbenet som jag skröt så vansinnigt mycket över igår…det fick sig en riktigt härlig käftsmäll idag. En 14 km lång, stekhet käftsmäll.

Planen: att springa från moster hem till mamma som bor i grannkommunen. Been there, done that och jag vet att det är rätt kuperat i början. Men att vägen startar med 3,3 km uppförsbacke hade jag glömt bort. Vätskebältet som jag dissade så hårt innan jag drog – ”äh, det är inte så långt och jag har sprungit i värme förut” – kunde jag ha betalat dyra pengar för att trolla fram just där och då. Faktum är att min för tillfället så uppenbart dåliga form kombinerat med värmen tvingade mig att stanna (hallå – jag stannar inte när jag är ute och springer!) mer än en gång för att hämta andan och försöka fokusera bort törsten…och ångra att jag inte drog på mig kompressionsstrumporna eftersom vaderna kändes stelare än kinesiska muren. En gång hoppade jag t.o.m. över diket för att trycka i mig en näve omogna lingon för att få lite vätska i munnen. Smart Helena…mycket begåvat att ligga och sola hela dagen och sen sticka iväg utan vatten när termometern visar +25 i skuggan och solen lyser som en strålkastare ner på asfalten.

Anyway. Jag kom fram. Även om jag fick stanna ett par gånger till av samma anledning som tidigare, och dessutom en gång för att doppa armarna i ett djupt dike med fint dalavatten så kom jag fram.
Mammas iskalla kranvatten smakade helt fantastiskt och vindruvorna på bordet var slut när jag hade tagit en liten runda i köket. Att jag nu mår lite lätt illa och kroppen känns som ett russin är jag inte det minsta förvånad över, jag är rätt säker på att det är grym vätskebrist. Att jag inte tänker springa en enda meter imorgon är jag också väldigt säker på…men vad jag inte är helt säker på är att jag vill springa ett enda lopp i höst.
Kanske springer jag aldrig mer, för det här var inte kul. Inte någonstans.

Dåligt svettig på armen. Not.

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.