konsert,  musik

Hur gör ni?

Hösten är här på riktigt nu. Vi kommer inte undan med sensommarsnacket längre, nu är det oktober och höstSen några år tillbaka gillar jag hösten, tidigare hatade jag den som pesten. I mitt fall har, nu när jag ser tillbaka, min känsla för hösten helt och hållet följt mitt mentala hälsa. Är jag tillfreds i mitt huvud kan jag liksom tackla varje årstid (även om mörkaste januari/februari fortfarande är en challenge). Jag tacklar hösten nu, det gör jag…jag hyllar den t.o.m.

Hur som helst. Hade en diskussion med en kollega om det här med hösten. Om att många inte gillar den. Blir trötta. Nedstämda. Uppgivna. Och hur viktigt det är att ha saker att se fram emot i vardagen så att hösten (och vintern) inte blir som en lång och mörk transport fram till den lite mer hoppfulla julen, och kanske mest som en värdelös period där man mest längtar tillbaka till den ”alldeles för korta sommaren”.

Även om jag som sagt numera gillar min höst känner jag också ett stort behov av att ha kalendern bokad med vardagslyxiga saker när mörkret kommer. Träningen är en stor pusselbit i må bra-pusslet, självklart, men jag menar andra saker…sånt som inte hör till min absoluta vardag. I mitt fall pratar jag om konserter…oförglömliga kvällar när jag dövar regnet utanför fönstret med musik. Förutom mitt aldrig sinande endorfinberoende är musikbehovet utan konkurrens (well…kärlek kanske) min absolut största drog, och jag kan inte för mitt liv räkna upp alla konserter jag har bevittnat såhär på rak arm. Det är allt från små klubbspelningar (Musslan på tisdagar för dig som bor i Stockholm…) till fullsatta jättearenor. Allt från vispop via boybands till heavy metal. Melissa Horn via NKOTB till Manowar liksom. Allt.

Hösten 2011 är verkligen inte sämre än någon annan höst. Inbokat i kalendern finns redan Red Hot Chili Peppers (tack E för finaste födelsedagspresenten!), Stiko Per Larsson, Lars Winnerbäck, Joshua Radin, Smashing Pumpkins, Roxette (eller Heather Novasamma dag, två värda konserter), William FitzsimmonsRyan Adams och Melissa Horn. Skulle även nästan kunna döda för en biljett till Bon Iver på Annexet den 4 november, så är det någon som har en över till nästan vilket pris som helst så är jag all ears…även om jag kommer att se tillbaka på den här hösten som en bra musikhöst, med eller utan(?) Justin Vernons magiska stämma.

Så – vad förgyller ni hösten med? Musik eller något annat?

30 år sen…fast redan då.

12 kommentarer

 • Träningsglädje

  hej helena! såg att du kommenterat en kommentar (haha, det heter nog inte så) på marathonmias blogg – jag har kommenterat den tillbaka. 🙂 jag älskar höst! det blir helt plötsligt mycket lättare att andas. men jag avskyr våren. solen är för stark och allt är så grusigt och naket. på hösten får man krypa in i sig själv och dricka te och rödvin och titta på rusket där ute. man kan känna sig nöjd över genomförda träningspass ute och stå länge i duschen, och gå in och träna och liksom mysa? låter det märkligt?

  • Camilla

   Åh du beskriver de så bra. Ja har också lärt mig gilla hösten, den klara luften och att få mysa inne i träningssalarna igen:) Men alla andra har tittat lite konstigt på mig när ja sagt de.. så skönt att de finns fler än ja som tänker så!
   Däremot älskar ja våren också, första varma solstrålarna och första fikan ute osv

 • Emelie

  Välj Heather Nova! Önskar att jag kunde gå på Joshua Radin men är i USA då, suck… Missar även Ane Brun som jag hemskt gärna velat se, skivan är grym!

  Jag gillar ju ljus för övrigt, men hösten har sina plus. jag älskar min braskamin och stearinljus och bio och böcker och konserter och bruncher…

 • Emelie

  Jag har aldrig haft problem med hösten, utan älskar årstiden. Vet inte om det har något att göra med att jag är född på hösten. Jag älskar visserligen sommaren, sol och bad också men åh vad det är härligt när löven blir gula och röda, luften kall och hög och de mörka kvällarna med smattrande regn mot rutan mer frekventa. På det, gott te, bra böcker, tända ljus, samtal med vänner uppkrupna med filtar i soffan. inomhusträning och soppa till middag. Så gör jag. Det låter visserligen fantastiskt med massa konserter men med en bebis som kommer vilken dag som har jag fått ta det lugnt med biljettköp denna höst.

  Önskar dig en härlig höst i vilket fall!

  Kram Emelie

 • soffan

  Jag älskar hösten! Har nog alltid gjort det… Det är faktiskt min favoritårstid. Den känns som skolstart och new beginnings liksom. Plus att jag gillar mörkret, att med gott samvete få häcka inomhus i koftor och fluffiga sockar, dricka te och tända stearinljus.

 • mikael

  Älskar hösten. Särskilt de småkyliga soliga dagarna. Helt underbart.
  Vad jag däremot ogillar är november. I Göteborg blåser och regnar det från sidan konstant.

  Just i år är hösten mörk. Vi väntar besked om adoption. En väntan som aldrig tycks ta slut

  Träning piggar alltid upp! Oavsett årstid 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.