helena testar,  mat

Världens första havreflinga.

Ja, det var bland annat det AXA ville bjuda på under pressfrukosten på Selma City Spa imorse, tillsammans med en liten kost – och träningsföreläsning med Sanna Kallur, som har samarbetat med AXA sen 2003. Underbart att få höra lite dalmål på morgonkvisten och jisses vilken glad och skön inspiration hon är!

AXA Havreflakes kommer ut i butik i januari och är som sagt världens första i sitt slag. Alla andra frukostflingor är gjorda av majs, vete eller ris, och AXA är nu stolta över att kunna samla havrens överlägsna näringsinnehåll (när det kommer till spannmål, that is) i en god flinga…det är ju inte alla som gillar havregrynsgröt liksom. För visst är den god den nya flingan. Den är krispig och mumsig, men jag frågar mig varför man måste pilla i 12% sockerarter i den? Nyckelhålsmärkningen förtjänas under 13% och AXA har verkligen klarat sig med nöd och näppe. Men god, det är den onekligen.

En annan produktnyhet som bjöds var den nya func* supermüsli som också finns i butik på andra sidan årsskiftet, och här snackar vi andra bullar! Havren finns kvar och tillsatt är dessutom en massa supergrejer som gojibär, blåbär, havtorn, pumpafrön, och acai. Inget socker tillsatt så sockerhalten stannar på ynka 4,5-5%, och proteinhalten är dessutom hela 20%(!). Bären gör att müslin ändå inte blir torr och osötat tråkig, utan bara jättegod! Med yoghurt och några färska blåbär var den absolut en vinnare, och jag ångrade verkligen inte att jag åt två frukostar idag!

Sanna delade med sig av sin livshistoria, från barndomen som dotter till ett hockeyproffs fram till idag. Hon är en riktig kämpe den där tjejen och livsglädjen lyser verkligen runt henne!
För er som är nyfikna på hur en vanlig dag ser ut för henne hemma i Falun…enjoy;
* 07.00 Uppstigning.
* Frukost – havregrynsgröt med mjölk och hemmagjord svartvinbärssylt + två ägg.
* Lallar runt hemma.
* 10.00 – 12.30 Träning.
* Lunch (fisk och potatis…typ) på idrottsanläggningen.
* Jobb och vila hemma.
* 15.00 Mellis – yoghurt med müsli.
* 16.00 Träning nummer två.
* Återhämtningsmål – medhavd smoothie i take away-termos.
* ICA Maxi för inhandling av middag (storhandling existerar inte så Sanna handlar typ varje dag 🙂 ).
* Lagar och äter middag.
* Softar.
* Sover.
Nästa dag börjar det om från början igen…imponerande fokus ändå. 🙂
Värt att nämna är kanske också att Sanna efter föreläsningen berättade att hon inte tar något som helst kosttillskott i form av pulver, bars eller annat hokus pokus. Kanske värt att tänka på för en del ”vanliga motionärer” som stoppar i sig sådant i tid och otid?


Typiskt god goodiebag… 🙂

14 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.