löpning

Bästa träningsavslutet!

Sirpa (som för övrigt är gift med världens bästa sjukgymnast David) efterlyste tidigare i veckan sällskap till dagens planerade långpass. Löpning i grupp har ju aldrig riktigt varit min grej, men jag tänkte att 2011 kanske kunde få avslutas med något jag inte är van vid…som en början på en nystart liksom. Jag anmälde intresse för de planerade ca 18 kilometrarna i 5.30-tempo, men igår kväll fick jag kasta in en liten förvarning om att jag kanske skulle bli tvungen att hoppa över. I morse kände jag mig lite seg, men det var så fantastiskt vackert ute med klarblå himmel(!) och ett par minusgrader, så jag drog på mig kompressionsstrumporna och stack iväg trots allt.

Klockan 10 startade vi från Planet Fitness – jag, Sirpa och 10 andra glada nyårslöpare från Running Sweden. Vi sprang runt hela Kungsholmen (inkl. Fredhäll), svängde av ut mot Solna och sen tillbaka till stan igen via Hagaparken. Väl tillbaka vid Norrtull visade min klocka ganska precis 20 km, så jag bestämde mig för att springa vidare till Odenplan för att få ihop en halvmara. Väl vid Odenplan kände jag dock att jag lika gärna kunde springa till Fridhemsplan…och ja, när jag väl var där var det ju inte så långt kvar hem så det kändes onödigt att ta bussen.

Hemma på min lilla ö igen (som jag redan hade sprungit förbi en gång vid ca 8 km…) visade klockan knappa 25 km, så jag tog en liten extra runda för att få ett jämnt antal kilometer. En stretch i solen blev avslutningen på ett 2 timmar och 16 minuter långt pass…och en dusch och en god lunch senare känner jag mig nu rätt nöjd och väldigt redo att släppa in 2012 i mitt liv. Tackar mig själv oändligt många gånger för att jag trotsade min ensamvargslöpning och avslutade mitt löparår i sällskap med andra. Tack alla!

Nu återstår bara att bestämma mig angående kvällen...lugnt i hemmets stilla vrå, lite mindre lugnt hos lillebror eller allra minst lugnt på en fest med ca 200 pers? Alla dessa beslut…

Gott nytt år alla bloggvänner! 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.