Okategoriserade

Ljuvliga jul!

Första vardagen efter en lång och skön julhelg. Första vardagen och jag är ledig, that is. Kände att min extremt hektiska höst och inledning på vintern krävde lite extra slappande så jag stannar i Dalarna ett tag till.
Dagarna har segat sig fram i ett mycket lugnt och skönt tempo. Det har blivit väldigt mycket vila, mat, sömn och kramar, men också någon typ av fysisk aktivitet varje dag…en promenad eller en kortare löprunda. Lagom.
Det är verkligen fantastiskt skönt att vara här ”hemma” och bara få vara nära familjen, otroligt avkopplande och välbehövligt.

Julafton blev en tårdrypande historia då min 15-åriga kusin fick en dröm uppfylld genom en julklapp som innehöll en resa till Los Angeles över sportlovet. Flygresan får hon i och för sig finansiera själv med sparpengar, så själva klappen består i att jag tar mig tid och råd att hänga med. Man kan ju inte släppa iväg en tonåring ensam till Kalifornien – hur skulle det se ut liksom? Jag får v’l offra mig…och insåg härom dagen att vi prickar in Oscarsgalan när vi ändå är där. Så ja. 🙂 (har inte varit där på 10 år så boendetips i Hollywood / West Hollywood mottages mer än gärna!) Mellandags-rean ignoreras därmed totalt i år och allt fokus på shopping ligger två månader framåt i tiden…värt ändå.

Stormen Dagmar passade på att göra ett rejält besök natten till igår. Strömmen försvann och kom inte tillbaka på 17 timmar, så diverse strömfria aktiviteter som löpning (utan en varm dusch efteråt = fail), stickning och yatzy i ljuset från stearinljus fick hittas på, och middagen fick lagas i mammas kök i grannkommunen. Vad löjligt glad man kan bli när man återigen kan tända lamporna och titta på tv…skrämmande hur vi tar allt för givet. Jag måste bli bättre på att uppskatta de små sakerna i livet. Jag är redan ganska bra på det, men kan såklart bli ännu bättre.

Just nu uppskattar jag att jag har ett par raggsockor, ett varmt hus och en kopp kaffe…och försöker ignorera att jag har en iPhone 4S med sprucken baksida (tips på var jag kan laga den i Stockholm när jag kommer hem?) efter att ha tappat den i asfalten längs min löprunda i morse. Det är ju bara en telefon liksom.

Årets dalahäst – nummer 32 i ordningen – var ljungfärgad.

Jag och en chockad kusin på väg till L.A.

Världens bästa element när Dagmar drog fram.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Mirijam
  27 december, 2011 at 11:17

  Hur fancy vill ni bo? Om ni vill bo billigt men precis bredvid Hollywood boulevard kan jag tipsa om det här hostelet, var där förrförra vintern och det är sjukt prisvärt om man vill vara mitt i smeten och spara pengar till shoppingen. http://www.usahostels.com/hollywood/index.html?lang=10

  Och så MÅSTE ni ta en pw/löprunda i Runyon Canyon, det ligger precis ovanför Hollywood (på samma berg som skylten) och är så sjukt fint!

  http://mirijam.blogspot.com/2011/05/hollywood-schmollywood.html

  http://www.google.se/search?hl=sv&cp=6&gs_id=y&xhr=t&q=runyon+canyon&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&biw=1916&bih=938&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=YJr5TqbPDuLE4gSiru2PBw

  • Reply
   Helena
   27 december, 2011 at 14:48

   Tack för tips – ska absolut kolla upp det! 🙂

 • Reply
  Lotta
  27 december, 2011 at 12:46

  God fortsättning! Härligt med stundande L.A.-resa – inte illa. Tips på iPhone-hjälp: http://www.ifon.se/ – snabba, trevliga och kompetenta. Fixade min lur själv där när jag tappade den i ett stengolv. Hoppsan.

  • Reply
   Helena
   27 december, 2011 at 14:49

   Tusen tack Lotta!

 • Reply
  Ellinor
  27 december, 2011 at 18:16

  Det är inte för intet som man säger att det är roligare att ge 😉 Reaktionen då personen i fråga öppnar sitt paket, är obetalbar!
  Kram

 • Reply
  Vida
  27 december, 2011 at 21:26

  Vilken fantastisk gåva! Det där kommer ni båda att minnas resten av livet, det generösa i att hjälpa någon är stort och det är jag övertygad om kommer tillbaka till dig i någon form. Du samlar god karma genom att bara vara du. Det är stort.

  Kram från Liv (som slapp strömlösheten men det räckte att hela huset skakade)

 • Reply
  M
  28 december, 2011 at 08:18

  Jag såg en butik som lagade sprucket iPhoneglas på väg till vår dejt för ett år sedan. Kanske lagar de även baksidor? Jag vet inte vad den heter men om du promenerar från Götgatan upp på Folkungagata, på vänster sida, så ligger den en bit upp innan du ska svänga vänster in på gatan som leder till Chokladfabriken. En gissning är att den ligger i korsningen Folkungagatan och Nytorgsgatan.

  KRAM

 • Leave a Reply