löpning

20 km snöstorm…

Jag misstänkte redan igår kväll att dagens planerade långpass skulle bli av det pannbensbyggande slaget. Snön vräkte ner när jag gick och la mig, och när jag slog upp mina blå sju timmar senare såg det likadant ut.
Sprang ut på gatan en snabbis efter frukost, konstaterade broddläge och hoppade sen på bussen för att åka och möta upp Anna. Fick en snabb titt på två helt bedårande tvillingar och sen var det off i snöstormen…
Vi började med att springa lite vilse och hamna i ett industriområde, men efter betongblocken runt Ropsten så blev Djurgården dagens spelplan och kilometrarna tickade på medan vi redde ut träning, bloggande, mat, tuggummituggande, barn, jobb…och resten av livet. Vi har bara träffats ett par gånger innan, men finns det något bättre sätt att lära känna en ny människa än att sticka ut på ett långpass?

Mina ben är inte vad de var innan detoxen(?), det kunde jag konstatera längs vägen. Flacka partier gick hur bra som helst, men så fort det lutade liiite uppför kom kolakänslan i låren och smått mjölksyrekänning. Vet inte om det är detoxens ”fel” eller om jag bara inte hade min bästa löpardag idag, men det var riktigt segt den sista biten… Anna verkade mycket piggare, och jag tror stenhårt på att det berodde på hennes kladdkakeuppladdning igår! 🙂

Hur som helst. 20 kilometer var målet, och 20 kilometer blev det. Snittfarten landade på 5.21, och med tanke på att vi 80% av tiden kämpade i motvind och med tidvis piskande hagel(?) i ögonen så klappar jag både mig och Anna på axeln och säger bra jobbat (och TACK för fint sällskap)!
Nu tittar ironiskt nog solen fram, och jag tänker lägga mig i soffan, äta något gott och sola genom fönstret en stund…sköna söndag!

20 km senare…

Sprang nästan broddarna av fötterna…

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.