löpning

20 km snöstorm…

Jag misstänkte redan igår kväll att dagens planerade långpass skulle bli av det pannbensbyggande slaget. Snön vräkte ner när jag gick och la mig, och när jag slog upp mina blå sju timmar senare såg det likadant ut.
Sprang ut på gatan en snabbis efter frukost, konstaterade broddläge och hoppade sen på bussen för att åka och möta upp Anna. Fick en snabb titt på två helt bedårande tvillingar och sen var det off i snöstormen…
Vi började med att springa lite vilse och hamna i ett industriområde, men efter betongblocken runt Ropsten så blev Djurgården dagens spelplan och kilometrarna tickade på medan vi redde ut träning, bloggande, mat, tuggummituggande, barn, jobb…och resten av livet. Vi har bara träffats ett par gånger innan, men finns det något bättre sätt att lära känna en ny människa än att sticka ut på ett långpass?

Mina ben är inte vad de var innan detoxen(?), det kunde jag konstatera längs vägen. Flacka partier gick hur bra som helst, men så fort det lutade liiite uppför kom kolakänslan i låren och smått mjölksyrekänning. Vet inte om det är detoxens ”fel” eller om jag bara inte hade min bästa löpardag idag, men det var riktigt segt den sista biten… Anna verkade mycket piggare, och jag tror stenhårt på att det berodde på hennes kladdkakeuppladdning igår! 🙂

Hur som helst. 20 kilometer var målet, och 20 kilometer blev det. Snittfarten landade på 5.21, och med tanke på att vi 80% av tiden kämpade i motvind och med tidvis piskande hagel(?) i ögonen så klappar jag både mig och Anna på axeln och säger bra jobbat (och TACK för fint sällskap)!
Nu tittar ironiskt nog solen fram, och jag tänker lägga mig i soffan, äta något gott och sola genom fönstret en stund…sköna söndag!

20 km senare…

Sprang nästan broddarna av fötterna…

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Miss Agda- Småbarnsliv och endorfiner
  22 januari, 2012 at 12:33

  Garanterat en oslagbar känsla efteråt! Och ja, långpass är ett ypperligt sätt att lära känna nya människor. Bra fart lyckades ni hålla också- imponerande!!

 • Reply
  Anna
  22 januari, 2012 at 12:36

  Tack för att du ville hänga på idag! GRYMT jobbat av dig & dina Detox-ben 🙂

  Nu njuter vi av en skön söndag. Kram!

 • Reply
  Marta
  22 januari, 2012 at 12:49

  Vilket grymt men härligt pass ni fick till. Låter ju ljuvligt, underbart och alldeles grisjobbigt. Njut av söndagen!

 • Reply
  Sofie RW
  22 januari, 2012 at 17:46

  Vilka snabba brudar. Och snygga 🙂

 • Reply
  Anna
  22 januari, 2012 at 21:59

  P.S. Gör gärna om det! Måste bara öva några gånger så jag orkar hänga med i ditt tempo 🙂 D.S.

  • Reply
   Helena
   22 januari, 2012 at 22:27

   Ääääh…idag var det DU som var starkast ju! 🙂

 • Reply
  Västgötskan
  23 januari, 2012 at 09:48

  Grymt pannbens-pass!
  Bra jobbat! 🙂

 • Reply
  Ellinor
  23 januari, 2012 at 11:03

  Hoppas att passet gav en välbehövlig energiboost i alla fall! Tycker det var väldigt strongt gjort att ta sig an 20km så snart efter detoxens slut.
  Kram

 • Reply
  Matlåda eller inte? « Health by Helena
  23 januari, 2012 at 12:35

  […] kommenteratEllinor om 20 km snöstorm…Västgötskan om 20 km snöstorm…Helena om Flytande frukostHelena om 20 km […]

 • Reply
  Varför är det så svårt? « Health by Helena
  28 januari, 2012 at 11:07

  […] Varför är det så svårt? Lördag. Det är förmodligen den dagen som allra flest löpare i huvudstaden ger sig ut på långpass. Running Sweden är ute och gör stan, Facebook svämmar över med ”ger mig ut på flera mils löpning”-statusar och jag slår vad om att det har styrts upp en och annan date i samma anda som min och Annas förra helgen. […]

 • Leave a Reply