frukost

Frukost ute?

Mitt inlägg om matlådor igår genererade i en del reaktioner. Sara undrar om inte matlåda är något som känns mindre ”framgångsrikt” än att äta ute? Mycket intressant iakttagning. Sandy har en briljant lösning på jobbet där man betalar 410 kronor/månad (från bruttolönen!) för buffé(!) – fantastiskt! Snorkkis springer till jobbet – eller ”snorkkar” som jag kallar det – och kan av praktiska själ inte ha med sig matlåda. Good point.
Jag känner att matlådediskussionen inte är över och jag fnular vidare på en fortsättning. Tack för att ni engagerar er! 🙂

Jag ska dock be att få vända på steken lite nu. Vi ska prata mitt heligaste mål mat – frukosten. Det slog mig nämligen i lördags morse – när jag vaknade lite för tidigt och stack ut på en morgonpromenad redan innan 7 – att det just då och där skulle vara fantastiskt mysigt att hitta ett skönt ställe att sätta sig på, få köpa en bra frukost och bläddra i morgontidningen…ja, och liksom smyga igång dagen inne i värmen utan att för den sakens skull behöva göra det hemma. Ibland är det inte skitkul att äta frukost ensam nämligen.
Jag sneglade på skyltarna på en del cafédörrar jag traskade förbi och upptäckte att många av dem öppnar först 10(!) på lördagar och söndagar, och att gå in på ett hotell iklädd träningskläder för att äta en overpriced buffé kändes liksom inte helt rätt för stunden. Det jag sökte var snarare något mindre och mysigare ställe, kanske med en skön soffa att sjunka ner i, alternativt ett par charmiga pinnstolar för hemmakänslan…ni förstår min tanke?

Så…Stockholms-bor och huvudstads-fans – VAR hittar man ett sådant frukostställe på helgerna i arla morgontimme? Ge mig era bästa tips!

Mina kokta ägg – ett måste på morgonen.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  M
  24 januari, 2012 at 08:26

  Jag undrar om det inte finns ett sådant i Götgatsbacken? Den ska i så fall ligga på vänster sida från Slussen sett, ca. 150 meter upp.
  Frågan är bara om de öppnar tidigt på helgerna?

  • Reply
   Helena
   24 januari, 2012 at 08:35

   Tack – ska kollas upp! 🙂

 • Reply
  Träningsglädje
  24 januari, 2012 at 13:50

  marathonmia har ett bra frukosttips – kolla med henne!! annars gillar jag albert&jacks. eller om det heter jack&alberts… glömmer alltid! 😉

  • Reply
   Helena
   24 januari, 2012 at 21:13

   GIllar dem också…mycket! Vet dock inte om de har öppet så tidigt som jag vill… Ska kolla med Mia också – tack för tipset! 🙂

 • Reply
  MarathonMia
  24 januari, 2012 at 20:58

  Men alltså!!! Först och främst måste jag säga att matlåda till lunch är BÄST – då vet jag att jag får i mig bra mat tillagad av mig själv med bästa sammansättningen 🙂

  Mitt frukostställetips är Två Systrar och en Kock på Kronobergsgatan ner mot Karlbergskanalen. Tyvärr öppnar de 9 på helgerna, men värt att promenera en stund för innan. Vardagar öppnar de 7.

  • Reply
   Helena
   24 januari, 2012 at 21:14

   Tusen tack Mia – har gått förbi skylten hundra ggr men aldrig testat…nu ska det bli ändring på det! 😀

 • Reply
  0roshjärta
  25 januari, 2012 at 09:55

  Cinnamon Hornstull. Fantastiska frukost paket med hemma gjord musli färskpress jos dinkel bröd osv. LOVE LOVE LOVE.

  • Reply
   Helena
   25 januari, 2012 at 10:05

   Visste väl att du skulle sitta inne med något bra tips…jag behöver dessutom en större dos Söder i mitt liv. Tack! <3

 • Reply
  Maria G
  25 januari, 2012 at 17:19

  Håller helt med om två systrar och en kock. Underbart ställe som jag är något av en helgstammis på. Supergott, supermysigt och bra pris. Vem vet vi kanske stöter på varandra i helgen:)

 • Reply
  Kvalitet « Health by Helena
  2 februari, 2012 at 12:05

  […] fick ju en hel del tips om utefrukostar härom veckan, och Två Systrar & En Kock låg visst högt i kurs. Som av en händelse är det även […]

 • Leave a Reply