frukost

Frukost ute?

Mitt inlägg om matlådor igår genererade i en del reaktioner. Sara undrar om inte matlåda är något som känns mindre ”framgångsrikt” än att äta ute? Mycket intressant iakttagning. Sandy har en briljant lösning på jobbet där man betalar 410 kronor/månad (från bruttolönen!) för buffé(!) – fantastiskt! Snorkkis springer till jobbet – eller ”snorkkar” som jag kallar det – och kan av praktiska själ inte ha med sig matlåda. Good point.
Jag känner att matlådediskussionen inte är över och jag fnular vidare på en fortsättning. Tack för att ni engagerar er! 🙂

Jag ska dock be att få vända på steken lite nu. Vi ska prata mitt heligaste mål mat – frukosten. Det slog mig nämligen i lördags morse – när jag vaknade lite för tidigt och stack ut på en morgonpromenad redan innan 7 – att det just då och där skulle vara fantastiskt mysigt att hitta ett skönt ställe att sätta sig på, få köpa en bra frukost och bläddra i morgontidningen…ja, och liksom smyga igång dagen inne i värmen utan att för den sakens skull behöva göra det hemma. Ibland är det inte skitkul att äta frukost ensam nämligen.
Jag sneglade på skyltarna på en del cafédörrar jag traskade förbi och upptäckte att många av dem öppnar först 10(!) på lördagar och söndagar, och att gå in på ett hotell iklädd träningskläder för att äta en overpriced buffé kändes liksom inte helt rätt för stunden. Det jag sökte var snarare något mindre och mysigare ställe, kanske med en skön soffa att sjunka ner i, alternativt ett par charmiga pinnstolar för hemmakänslan…ni förstår min tanke?

Så…Stockholms-bor och huvudstads-fans – VAR hittar man ett sådant frukostställe på helgerna i arla morgontimme? Ge mig era bästa tips!

Mina kokta ägg – ett måste på morgonen.

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.