löpning

Är det sant!?

Jag tog en vilodag från träningen idag. Efter en mil löpning i förrgår och intervallpasset igår kände jag att benen kunde få ta igen sig lite idag till förmån för en välplanerad arbetsdag, ett möte och lite kontorsfix…ja, och kanske mest för att jag har planerat att springa en lite längre runda imorgon. 🙂
Imorse när jag vaknade blev jag dock lite skeptisk till mina helgträningsplaner. Kylan hade plötsligt slagit till igen och långlöpning i -15 grader är inget jag föredrar om jag får välja…men, så händer det. Nu visar väderkartan plötsligt helt idealiskt löparväder och jag kan knappt vänta på att det ska bli lördag…vågar vi verkligen tro på att det är sant att det ska bli endast ett par minus och strålande sol!?

Var går er komfortgräns när det gäller temperatur för vinterlöpning?

Really?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  M
  10 februari, 2012 at 18:39

  I år har jag inte haft någon gräns gällande kylan. Jag har sprungit i -15 grader utan problem. Förra året när jag åkte skidor i -19 så tyckte jag det var för kallt, men i år så har det inte varit några problem. Jag börjar väl bli gammal och okänslig eller nåt… 🙂

 • Reply
  Anna
  10 februari, 2012 at 22:11

  Om man ska njuta riktigt mycket så är nog -15 gränsen, men jag sprang 21 km förra lördan och då var det just -21. Kallt på slutet men annars inga problem, men visst får man packa in sig ganska väl … Också löpning planerat imorgon, men nu är det minus 20 här, får se om vi landar på utlovade -5 i Helsingfors.

 • Reply
  0roshjärta
  11 februari, 2012 at 09:38

  springer ej i snö vågar inte riska mina yoga ben;)

 • Reply
  Västgötskan
  11 februari, 2012 at 09:58

  Har inte sprungit så mycket ute i vinter, men -6-7 var i alla fall inga problem. Kallare än så var det aldrig (när jag var ute).

 • Reply
  Helena vs Västerbron 1-0 « Health by Helena
  11 februari, 2012 at 12:43

  […] kommenteratVästgötskan om Är det sant!?0roshjärta om Är det sant!?Anna om Är det sant!?Anna om Ola Lauritzson hjärta LeksandsbrödM om […]

 • Reply
  Hanna
  20 februari, 2012 at 02:10

  Jag är väl en sån där elitmotionär inom längdskidåkning. När temperaturen kryper under -23 eller nåt sånt börjar det bli svårt att behålla värmen i fötterna. Ibland funderar man på om skidpjäxor är gjorda för inomhusbruk..? Då åker löparskorna fram, för när man springer håller man värmen oavsett temperatur (använder dock värmeväxlare för inandningsluften). Jag springer alltså just för att det är kallt… Så blir det när man bor norr om polcirkeln 😉

 • Leave a Reply