kost

Gröna cravings

Ibland kan jag snöa in så totalt på vissa ätbara saker. Ni vet, det är inte så att jag är lite sugen, utan snarare så att jag måste ha det till näst intill varje måltid. Nej, jag är inte gravid, jag är uppenbarligen bara en person som har svårt att släppa vissa livsmedel när de väl har fått bett uppe i min hjärna…
Det är olika saker som fastnar, ibland stannar de länge och ibland försvinner de snabbt. Mango, röd grape, parmesan, senap, kapris och svarta oliver är några av gästspelarna som har passerat det sista året.

Just nu är det dock haricots verts(!) som verkar vara grejen. Fråga mig inte varför eller hur det kunde bli så – det bara är så nu. Känns ändå som att hjärnan är hyfsat väluppfostrad och förstår att den inte ska (peppar, peppar, ta i trä) känna begär efter mindre bra saker som t.ex. marängsviss, sockervadd eller Pringles. 🙂 Jag försöker därför att vara så snäll jag kan nu när den ändå håller sig på en sund nivå…och således blir det för tillfället väldigt mycket gröna bönor i min kost. Nästa vecka är det fömodligen något helt annat.

Har du några udda(?) begär när det kommer till kosten (och kan någon näringsexpert uttala sig om varför min kropp måste ha gröna bönor för tillfället?)?

Dagens middag. Ja, kroppen får ju inte bara bönor. 🙂

9 kommentarer

 • Daniel

  Det närmaste jag kan komma är väl att jag över tiden har någon form av protein-cravings. Går och stoppar i mig knäckebröd med ost eller dricker mjölk titt som tätt.

  Jag tror helt klart det är våra kroppars sätt att visa vad för näring vi behöver eller saknar! 😉

 • emi

  Jag hade majs-begär en period där jag åt majs direkt ur burken flera gånger om dagen 😛
  Har även haft haricot verts-begär när jag bodde utomlands 🙂

 • Mela

  Jag är verkligen sån. Ibland enskilda livsmedel, ibland hela maträtter. Det är ju enkelt att fatta när det gäller typ blodpudding eller yoghurt, då är det ju kroppen som säger att den vill ha ett visst näringsämne, men haricot verts… (Jag snöar också in på det då och då, med smör och flingsalt) De innehåller ju liksom inte särskilt mycket av någonting. Rätt mycket fibrer, med jag tror inte att det är en fibercraving, det får du nog tillräckligt av ändå. Nä, jag tror på personlighetstyp, envis och kan hänga sig fast vid något. Typ löpning. Eller haricot verts. 🙂

 • Mela

  Förresten, testa detta (sjuuuukt gott): blanda 1/2 burk crème fraîche med två (stora) msk Dijon, salta och peppra. Finhacka typ tio cm purjo och blanda i, plus två burkar Saltå kvarns gröna linser. Fick receptet häromdan (är med i deras smakråd) och kan inte sluta äta det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.