kost

Gröna cravings

Ibland kan jag snöa in så totalt på vissa ätbara saker. Ni vet, det är inte så att jag är lite sugen, utan snarare så att jag måste ha det till näst intill varje måltid. Nej, jag är inte gravid, jag är uppenbarligen bara en person som har svårt att släppa vissa livsmedel när de väl har fått bett uppe i min hjärna…
Det är olika saker som fastnar, ibland stannar de länge och ibland försvinner de snabbt. Mango, röd grape, parmesan, senap, kapris och svarta oliver är några av gästspelarna som har passerat det sista året.

Just nu är det dock haricots verts(!) som verkar vara grejen. Fråga mig inte varför eller hur det kunde bli så – det bara är så nu. Känns ändå som att hjärnan är hyfsat väluppfostrad och förstår att den inte ska (peppar, peppar, ta i trä) känna begär efter mindre bra saker som t.ex. marängsviss, sockervadd eller Pringles. 🙂 Jag försöker därför att vara så snäll jag kan nu när den ändå håller sig på en sund nivå…och således blir det för tillfället väldigt mycket gröna bönor i min kost. Nästa vecka är det fömodligen något helt annat.

Har du några udda(?) begär när det kommer till kosten (och kan någon näringsexpert uttala sig om varför min kropp måste ha gröna bönor för tillfället?)?

Dagens middag. Ja, kroppen får ju inte bara bönor. 🙂

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Daniel
  16 februari, 2012 at 20:47

  Det närmaste jag kan komma är väl att jag över tiden har någon form av protein-cravings. Går och stoppar i mig knäckebröd med ost eller dricker mjölk titt som tätt.

  Jag tror helt klart det är våra kroppars sätt att visa vad för näring vi behöver eller saknar! 😉

 • Reply
  Anna
  16 februari, 2012 at 21:35

  Te! Litervis av te bäljar jag i mig varje dag nu när jag är mammaledig. Men precis som du går det perioder med vad jag äter mycket av.

 • Reply
  Mia
  16 februari, 2012 at 21:48

  Jag förstår dig helt. Hos mig är avokado grejen just nu.

 • Reply
  soffan
  17 februari, 2012 at 00:04

  Sådär är inte jag. Tvärtom faktiskt. Jag är väldigt sällan sugen på något flera dagar i rad. Din middag ser gudomlig ut iallafall 🙂 .

 • Reply
  emi
  17 februari, 2012 at 06:56

  Jag hade majs-begär en period där jag åt majs direkt ur burken flera gånger om dagen 😛
  Har även haft haricot verts-begär när jag bodde utomlands 🙂

 • Reply
  Jennie
  18 februari, 2012 at 01:01

  Jag har haft begär av kallrökt lax ett tag nu. Ett tag åt jag laxsallad till lunch en hel vecka.

 • Reply
  Vad tränar du till? « Health by Helena
  18 februari, 2012 at 11:56

  […] kommenteratJennie om Nattsudd?Jennie om Gröna cravingsMarta om Nattsudd?Millis om Nattsudd?Tanja om […]

 • Reply
  Mela
  18 februari, 2012 at 12:51

  Jag är verkligen sån. Ibland enskilda livsmedel, ibland hela maträtter. Det är ju enkelt att fatta när det gäller typ blodpudding eller yoghurt, då är det ju kroppen som säger att den vill ha ett visst näringsämne, men haricot verts… (Jag snöar också in på det då och då, med smör och flingsalt) De innehåller ju liksom inte särskilt mycket av någonting. Rätt mycket fibrer, med jag tror inte att det är en fibercraving, det får du nog tillräckligt av ändå. Nä, jag tror på personlighetstyp, envis och kan hänga sig fast vid något. Typ löpning. Eller haricot verts. 🙂

 • Reply
  Mela
  18 februari, 2012 at 13:02

  Förresten, testa detta (sjuuuukt gott): blanda 1/2 burk crème fraîche med två (stora) msk Dijon, salta och peppra. Finhacka typ tio cm purjo och blanda i, plus två burkar Saltå kvarns gröna linser. Fick receptet häromdan (är med i deras smakråd) och kan inte sluta äta det…

 • Leave a Reply