frukost kost mat

Jag hjärta kroppen.

Jag roade mig med att ta reda på vad jag får i mig för nyttigheter genom min frukosttallrik idag…intressant att tänka lite extra på det då och då.

Den laktosfria yoghurten ger mig kalcium, vitamin D, vitamin B12 och vitamin B2. Päronet ger mig ännu mer kalcium, och även kalium och vitamin C. Gojibären levererar bland annat omega 6vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin C, vitamin E och 21(!) olika mineraler (däribland mangan, zink, järn, koppar, nickel, krom, magnesium, kalcium, natrium, kalium, kobolt, selen, kadmium, fosfor och germanium). Slutligen ger de krossade kakaobönorna mig omega 3, omega 6, kalium, magnesium, kalcium, fosfor och vitamin E. Bland annat.

Lägger jag till mitt kokta ägg och alla vitaminer (A, D, E, K, B2, B12) plus folat, selen, järn, magnesium, kalium och niacin som det innehåller så känns min frukost som ett rätt bra start på dagen! 🙂

När gav ni er kropp lite matkärlek senast?

Pure love.

Psst…det finns lite nya skor i min bloppis…och mer är på väg!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Erika
  12 april, 2012 at 08:56

  Varje morgon medelst en smoothie, för mig det absolut bästa sättet att starta en morgon då jag har svårt att äta på en gång. Det blir laktosfri naturell yoghurt, ägg, banan som grund – sen fyller jag på med bär och frukter i massor. Ibland gör jag den juicebaserad, då på ren juice utan tillsatser.

  På helgerna ser min tallrik ut som din i princip, te eller en latte på laktosfri mjölk, nåt glas juice, färsk frukt och ägg! (älska ägg!)

  Får man önska förresten? Behöver lite recept; dels på bra müsli (utan socker!) och på torsk!
  <3

 • Reply
  Emelie
  12 april, 2012 at 12:42

  Med min eviga kokospannkaka med keso, kanel och valnötter i morse och om en liten stund med en spenatsallad med ekomozzarella och en massa annat gott 🙂

  • Reply
   Erika
   12 april, 2012 at 20:37

   Oj! Recept på kokospannkakan? 😀

 • Reply
  Snorkkis
  12 april, 2012 at 17:52

  Kul analys. Ska också bryta ner mitt matintag i vitaminer någon dag.

 • Reply
  Jojohanna
  12 april, 2012 at 19:20

  Always kärlek till frukost, och de senaste dagarna även till de andra måltiderna med. Förhoppningsvis håller detta kärleksförhållande i sig lääänge. 🙂

 • Reply
  Peter
  12 april, 2012 at 22:15

  Men ärligt talat, hur länge är man mätt och nöjd på en tallrik? Behöver ni inte ät lite bröd därtill?

  • Reply
   Helena
   12 april, 2012 at 22:15

   Varför just bröd?

  Leave a Reply