frukost,  kost,  mat

Jag hjärta kroppen.

Jag roade mig med att ta reda på vad jag får i mig för nyttigheter genom min frukosttallrik idag…intressant att tänka lite extra på det då och då.

Den laktosfria yoghurten ger mig kalcium, vitamin D, vitamin B12 och vitamin B2. Päronet ger mig ännu mer kalcium, och även kalium och vitamin C. Gojibären levererar bland annat omega 6vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin C, vitamin E och 21(!) olika mineraler (däribland mangan, zink, järn, koppar, nickel, krom, magnesium, kalcium, natrium, kalium, kobolt, selen, kadmium, fosfor och germanium). Slutligen ger de krossade kakaobönorna mig omega 3, omega 6, kalium, magnesium, kalcium, fosfor och vitamin E. Bland annat.

Lägger jag till mitt kokta ägg och alla vitaminer (A, D, E, K, B2, B12) plus folat, selen, järn, magnesium, kalium och niacin som det innehåller så känns min frukost som ett rätt bra start på dagen! 🙂

När gav ni er kropp lite matkärlek senast?

Pure love.

Psst…det finns lite nya skor i min bloppis…och mer är på väg!

7 kommentarer

 • Erika

  Varje morgon medelst en smoothie, för mig det absolut bästa sättet att starta en morgon då jag har svårt att äta på en gång. Det blir laktosfri naturell yoghurt, ägg, banan som grund – sen fyller jag på med bär och frukter i massor. Ibland gör jag den juicebaserad, då på ren juice utan tillsatser.

  På helgerna ser min tallrik ut som din i princip, te eller en latte på laktosfri mjölk, nåt glas juice, färsk frukt och ägg! (älska ägg!)

  Får man önska förresten? Behöver lite recept; dels på bra müsli (utan socker!) och på torsk!
  <3

 • Emelie

  Med min eviga kokospannkaka med keso, kanel och valnötter i morse och om en liten stund med en spenatsallad med ekomozzarella och en massa annat gott 🙂

 • Jojohanna

  Always kärlek till frukost, och de senaste dagarna även till de andra måltiderna med. Förhoppningsvis håller detta kärleksförhållande i sig lääänge. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.