kost,  löpning,  mat

Oförtjänt ful

Puh. Min dag idag känns som en walk in the park om jag jämför med gårdagen. Gick i och för sig upp lika (okristligt, enligt vissa) tidigt som vanligt imorse, men istället för att husera på jobbet mellan 06.30 och 18.30 slutade den här arbetsdagen strax efter att kontorsmänniskorna hade avslutat sin lunch.

Själv åt jag min mycket tidigare än så…jag inbillar mig att det skedde runt samma klockslag som varenda byggjobbare öppnade locket på matlådan. En lucka i kalendern under förmiddagen (även kallat morgonen i folkmun) öppnade upp tid för att attackera löpbandet, och 10 kilometer svettades igenom i strax under mara-tempo (fråga: hur grav är träningsvärken om man känner av rygg och biceps när man springer!?).
Hur som helst var jag vrålhungrig strax efter 11 och hoppade nästan glädjeskutt när jag insåg att min matlåda för dagen innehöll en riktig vinnare. Mamma brukar skämma bort mig med både det ena och det andra när jag lämnar Dalarna, och den här gången slank det visst med något kilo älgfärs med dalaskogs-ursprung…som jag i veckan tog delar av och gjorde en god gryta på och stoppade i frysen.

Är det något kött som är snällt mot både kropp och jordklot att äta så är det väl just älg. Ekologiskt så det smäller om det, en fettprocent på under 2% (= lite mättade fetter och därmed mycket plats för att fylla på med bättre fetter istället!) och fin kvalitet på proteinet. Ja, så är det ju så sjukligt gott också!
Jag valde att fräsa på färsen med lite gul lök och vitlök, slänga ner lite krossade tomater och ekologisk lantbuljong från Biofood. I med färska champinjoner, färsk broccoli och lite random kryddor tillsammans med en nypa salt. Voilá – fantastiskt god och bra mat, helst tillsammans med valfria grönsaker (tomat, paprika, vitkål och äpple för mig idag) toppade med en skvätt olivolja. För dagen serverad i en brutalt ful ”tallrik” (förlåt mamma), men ibland har man inte tid med det där sista piffet när blodsockret är lite för lågt…

Åt du också älg idag..eller vad?

Orsaken till HUNGER 2.0.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.