musik,  Okategoriserade,  Stiko Per Larsson

Musik för en god sak.

Jaha. Först är jag borta härifrån i tre veckor, sen postar jag plötsligt två inlägg på en dag. Ur led är tiden. Det finns ju dock självklart en alldeles speciell anledning, och det är ju för att jag vill berätta varför jag ska promenera två marathonlopp i helgen när kroppen kanske egentligen behöver lite vila.

Anledningen heter Stiko Per Larsson, och han är både en kär vän och en helt fantastisk artist och låtskrivare. Sedan 2007 har han på vårkanten dragit ut på en minst sagt miljövänlig turné till fots och spelat längs vägen, och det som började med en liten promenad mellan Dalarna och Stockholm iklädd folkdräkt har nu eskalerat successivt till årets lilla tripp från Trondheim till Stockholm…en sisådär 100 mil.
Jag gillar ju som ni vet långpromenader, och i flera år har jag sagt att jag ska följa med och göra honom sällskap i ett par dagar…men precis lika många år som jag har sagt det har jag dock inte lyckats göra det. I år klaffade det dock hur bra som helst, och eftersom han 2012 till ära går till förmån för SOS Barnbyar kändes det liksom lite extra motiverat att följa med just i år. Att jag kommer att vara med och korsa gränsen till Dalarna ser jag såklart som en extra bonus…

. Jag befinner mig alltså nu i Edsbyn av alla ställen, och imorgon börjar jag och Stiko Per att traska ner mot Dalarna, och tanken är att vi på söndag ska landa i Boda utanför Rättvik (där jag växte upp). Har fått höra att vi har 76 kilometer att avverka på två dagar, och det känns ju som en alldeles lagom helgpromenad.

Spelningarna på Röda Bonden här i Edsbyn ikväll, i bystugan i vackra Bingsjö imorgon och på Bodahus i Boda på söndag livesänds på hemsidan, och kan ni inte vara på plats så tycker jag verkligen att ni ska gå in och lyssna på nätet! Jag har varit fast i hans musik i många år redan, men det finns nog en hel del därute som inte vet vem han är…än.

Är ni på plats irl utgår jag självklart ifrån att ni kommer förbi och säger hej och lyssnar på lite bra musik och skänker en slant till SOS Barnbyar! Vi ses va?

Härom dagen längs vägarna…jag hoppas på bättre väder i helgen.

Psst…det dyker upp en daglig videoblogg på YouTube också – kanske får ni se en skymt av mig där under helgen…? 🙂

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.