löpning styrketräning

Grispass

Det har varit en mycket seg måndag (som egentligen är en torsdag…väl?). Jag har mig själv att skylla…efter att jag hade stått och hackat tänder och hejat fram mina vänner och alla fantastiska löpare under århundradets kallaste Stockholm Marathon i lördags begav jag mig nämligen iväg till mitt stammishak Musslan för och ta emot och fira en annan hjälte som har knatat från Trondheim till Stockholm(!). Det blev en sen natt och ett och annat glas vin slank ner…
När man har kommit upp i min ålder räcker det uppenbarligen inte för kroppen att vara seg och omedgörlig i en dag efter en sån kväll…nej, den vill allt som oftast ha två. Jag hatar att vara seg och trött och vet att den bästa medicinen för mig i de lägena är att piska kroppen lite extra på gymmet (dock aldrig dagen efter!)

Så. När det dök upp en lucka mellan mina kunder idag brände jag av ett riktigt grispass (Anna vet vad jag menar) enligt nedan.

1 km löpning – 4.47
Excentriska chins.
Baksida axlar i cable.
1 km löpning – 4.15
Sittande rodd
Militärpressar
1 km löpning – 4.09
Rodd i RedCord
Lyft åt sidan för axlar
1 km löpning – 4.06
Hammercurl
Plate reach i bellyback
1 km löpning – 4.02
Russian twist
Fällkniven
1 km löpning – 4.00 

Alla styrkeövningar kördes i två set och med 10-15 repetitioner på varje övning.

Resultatet? En svintrött men mycket gladare och mentalt piggare Helena. Jag älskar att jag alltid kan väcka kroppen med ett grisigt träningspass! En lång natt i sängen på det här så är jag människa igen.

Skarp plan och suddiga siffror.

Har ni tränat idag?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Anna
  4 juni, 2012 at 19:12

  Oj. Inspirerande. Om man tar och anpassar det där till sin egen nivå så låter det som ett superpass. Tack!!

 • Reply
  Jojohanna
  4 juni, 2012 at 20:03

  Galet pass! Shit vad grym du är! Lovar att testa nångång.
  Tränade idag, men det lär inte bli så mycket av den varan ett tag framöver… Hej bristning i vaden.. 🙁

 • Reply
  ellen
  5 juni, 2012 at 06:52

  Det här blir dagens träning. Tack för inspirationen!

 • Reply
  Ulrika
  5 juni, 2012 at 08:17

  grymt pass! Förstår att du vaknade till liv av det där. 🙂

 • Reply
  ellen
  5 juni, 2012 at 16:39

  Grymt kul! Hade dock inte riktigt dina löptider 😉

  • Reply
   Helena
   5 juni, 2012 at 18:37

   Kul att du testade! 🙂

 • Reply
  Västgötskan
  5 juni, 2012 at 17:16

  Jösses, vilket pass! 😮
  Verkligen tufft!

 • Reply
  Kultingpass « Health by Helena
  5 juni, 2012 at 18:28

  […] kommenteratVästgötskan om Grispassellen om GrispassUlrika om Grispassellen om GrispassAnna om […]

 • Reply
  Karin FoH
  8 juni, 2012 at 04:56

  Grymt träningspass! Vilka snabba kilometrarnas sprang! Förstår att du kallar det för grispass.

 • Reply
  Sorry Monday, you’re out. « Health by Helena
  12 juni, 2012 at 15:25

  […] Senast kommenteratVästgötskan om The other meÅsa om The other meAnna om The other meFredag = bradag « Health by Helena om KultingpassKarin FoH om Grispass […]

 • Leave a Reply