löpning,  styrketräning

Grispass

Det har varit en mycket seg måndag (som egentligen är en torsdag…väl?). Jag har mig själv att skylla…efter att jag hade stått och hackat tänder och hejat fram mina vänner och alla fantastiska löpare under århundradets kallaste Stockholm Marathon i lördags begav jag mig nämligen iväg till mitt stammishak Musslan för och ta emot och fira en annan hjälte som har knatat från Trondheim till Stockholm(!). Det blev en sen natt och ett och annat glas vin slank ner…
När man har kommit upp i min ålder räcker det uppenbarligen inte för kroppen att vara seg och omedgörlig i en dag efter en sån kväll…nej, den vill allt som oftast ha två. Jag hatar att vara seg och trött och vet att den bästa medicinen för mig i de lägena är att piska kroppen lite extra på gymmet (dock aldrig dagen efter!)

Så. När det dök upp en lucka mellan mina kunder idag brände jag av ett riktigt grispass (Anna vet vad jag menar) enligt nedan.

1 km löpning – 4.47
Excentriska chins.
Baksida axlar i cable.
1 km löpning – 4.15
Sittande rodd
Militärpressar
1 km löpning – 4.09
Rodd i RedCord
Lyft åt sidan för axlar
1 km löpning – 4.06
Hammercurl
Plate reach i bellyback
1 km löpning – 4.02
Russian twist
Fällkniven
1 km löpning – 4.00 

Alla styrkeövningar kördes i två set och med 10-15 repetitioner på varje övning.

Resultatet? En svintrött men mycket gladare och mentalt piggare Helena. Jag älskar att jag alltid kan väcka kroppen med ett grisigt träningspass! En lång natt i sängen på det här så är jag människa igen.

Skarp plan och suddiga siffror.

Har ni tränat idag?

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.