detox,  Holistic,  kost,  kosttillskott

Gröt och grönt

Det är detoxtider nu. Nyhetsmorgon diskuterade saken i söndags och MOJO kör ett race på sin blogg den här veckan, och alla verkar nu vilja rensa kroppen inför sommaren.

Jag gillar detox. Jag körde ju en rätt hård variant i vintras, och även om det bitvis var tungt längs vägen så kände jag mig verkligen ren och fylld med energi efteråt – en helt underbar känsla! Jag kommer med all säkerhet att göra det igen, men jag misstänker att jag är mer intresserad av att lägga kuren efter sommaren än nu…

Under tiden gör jag vad jag kan för att hjälpa kroppen att rensa ut de ”gifter” jag sätter i mig, främst i form av kaffe (och ett par glas vin då och då…). Jag äter som vanligt så lite processad mat som möjligt, inga halvfabrikat, minimalt med socker och undviker gluten och laktos. Utöver det har jag behållit en del utrensade tillskott från Holistic för att komplettera min dagliga kost, däribland superalgen Chlorella, som jag äter varje dag till frukost och middag. Den smakar hö men som tur är gör den mer gott i kroppen än vad den smakar…

Hur hjälper ni kroppen med storstädningen av systemet?

Lite grönt till gröten.

3 kommentarer

 • Anna

  Hej!

  Hur vet du att kaffe och vin förgiftar kroppen? Lite nyfiken på hur en detox fungerar: varför är just alger bra?

  /Anna

 • Ellinor

  Egentligen gör jag ingenting speciellt, men känner ändå att jag har en relativt balanserad och sund kost. Är som bekant vegetarian sedan över tio år tillbaka i tiden. Äter ytterst sällan pasta, potatis, ris och liknande. Knäckebröd blir det var och varannan dag men mjukt bröd allt mer sällan. Allt detta sker ”per automatik” och är alltså inte ett aktivt och medvetet val. Dock vet jag att det finns andra områden där jag skulle behöva skärpa till mig…socker till exempel…Men samtidigt resonerar jag som så att så länge jag mår bra, tränar och äter bra i övrigt, gör det nog inte så mycket om det slinker ner en chokladbit här och där.

  Skulle inte du kunna tips om lite olika detoxupplägg – alltifrån extremvarianter till den som bara vill göra en ”lightversion”

  Kram

 • soffan

  Ja jag funderar på att hänga på MoJo-detoxen fast en vecka senare. (Kände att midsommarveckan kanske inte var optimal för min del 😛 .) Kan vara gött att vara sådär übersund rätt vad det är en vecka. Annars tänker jag inte jättemycket på vad jag äter för tillfället ska jag erkänna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.