lopp,  Okategoriserade,  välgörenhet

Kom och heja!

Lördag den 1 september. Det är idag jag och ett par andra bloggare ska springa 10 kilometer för Plan Sverige och deras kampanj Because I am a girlHade det inte varit för den sakens skull hade jag förmodligen svurit lite inombords över att regnet står som spön i backen och himlen är tjockt grå, men nu tänker jag mest – vad är det för lyxproblem?

Jag har ett hem. Ett jobb. Mat på bordet varje dag. Ett par utbildningar i bagaget. Rätten att välja när jag ska gifta mig och om och när jag vill ha barn. Det finns hundratals miljoner flickor som inte har samma rättigheter här i världen! Det får regna hur mycket det vill – jag ska springa varenda meter för de här flickorna idag!

Vill du också vara med och stödja Plan och deras arbete för flickors rättigheter idag? Kom förbi deras tält på Gärdet innan starten och träffa mig och mina bloggkollegor, mingla lite och hämta det rosa bandet som visar ditt stöd. Springer du inte kommer Plan att ha en egen hejarklack vid 6 kilometer (Mia har lagt ut en karta) – kom dit och heja fram oss och de andra 32 000 som springer idag!

Nya numret av Plans tidning Barnens Framtid.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.