Okategoriserade

Hobby?

Jag funderade lite härom dagen över det här med att ha en hobby. Ni vet, ett intresse utöver det vanliga för något som man gärna ägnar sin lediga tid åt. Mina kunder konstaterar ofta att träning är min hobby, men jag brukar inte hålla med. Träningen är för mig en naturlig del av mitt liv, och inget jag skulle kalla en hobby.

Nej, jag vet faktiskt inte om jag har någon regelrätt hobby. Jag menar som i att samla på frimärken, skåda fåglar eller baka cupcakes på varje ledig stund. Fotografering var kanske min hobby en gång, men nu när min kära Nikon D80 står där i hyllan täckt med ett lätt dammlager vet jag inte om jag kan skryta med att jag är någon vidare fotograf längre.

Vid närmare eftertanke kom jag dock fram till att musik nog är min stora hobby. Och film. Jag törstar ju konstant efter ny musik, går på så många konserter jag kan och skulle inte kunna tänka mig en vardag utan det. Då är det väl en hobby!?
Eller film kanske? Mina biobesök är rätt många till antalet, och sedan ett tag tillbaka skriver jag ju filmrecensioner (senast igår – missa inte den filmen när den kommer på fredag!) på en av Sveriges största filmsajter Filmkritikerna.se. Kan det vara en hobby?

Vad har ni för hobbys egentligen?

Är Israel Nash Gripka min hobby?
Foto: Privat. Från Debaser i fredags.

3 kommentarer

 • Ann

  Kultur är din hobby! Hur tjusigt som helst ju. Fysisk aktivitet är en naturlig del av mitt liv också – men att forma kroppen är min hobby. Och att läsa bok och…virka.
  Stor kram på dig och ha en fin dag!!

 • Ellinor

  Jag tänker ofta på detta – att jag skulle vilja ha en ”riktig” hobby, någonting som jag verkligen brinner för och är bra på. I andras ögon så har jag säkerligen redan flera sådana hobbies – träning, böcker, matlagning och bakning t.ex. Men för mig är det liksom bara naturliga inslag i vardagen, men visst brinner jag för dem alla. Ibland får vi helt enkelt försöka se på oss själva utifrån för att kunna få en mer rättvis bild 😉

 • Jennie

  Hobby… aldrig reflekterat över. Älskar inredning och matlagning, om man kan kalla det för hobby. Vinprovning ska jag ägna mig åt när jag har mer tid. När kidsen har blivit lite större, då kommer min tid åt hobby 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.