Okategoriserade

Inställt i New York!

Det är visst inte bara jag som inte får springa min mara i helgen. Alla som efter inställda och försenade flyg äntligen lyckades tråckla sig iväg till New York kommer inte heller att få springa…NYC Marathon är INSTÄLLT. Jag kan självklart förstå det med tanke på läget i stan, men åh vad jag tycker synd om alla som efter många om och men faktiskt har tagit sig dit och nu inte får springa trots allt (men OJ vad jag tycker än mer synd om alla som har fått sina familjer och hem krossade av stormen…). Vissa stannade hemma, och även om det säkert var ett svårt beslut för många så var det uppenbarligen meningen…som det alltid(?) är, med allt.

Återstår att se vad alla starka marathonlöpare som befinner sig i New York kommer att göra istället för att springa på söndag. Hjälpa till att röja efter Sandy?

2 kommentarer

 • Petra Axlund Stegman

  Jag håller med dig helt och hållet. Såklart är det skittrist för alla löpare som redan kommit fram till NYC. Beslutet skulle såklart ha tagits redan i tisdags då man så alla skador och allltså rimligtvis måste insett att det inte skulle gå att fixa på en dag eller två.

  En marathonlöperska skrev detta idag. Hoppas fler följer efter:

  ”I cannot start a 26.2 mile run in Staten Island—people are missing, stranded, in need of resources. Brooklyn and Queens have equal devastation. Parts of Manhattan are without electricity, water, major hospitals are closed. The Bronx too has its own challenges. Today I will volunteer at a city evacuation shelter. Sunday morning I will catch the marathon bus to Staten Island. Not planning to run. Plan to volunteer instead and gather resources (extra clothes, bottles of water, food from runners at the start). Let’s not waste resources and attention on a foot race. Who is with me?”

 • Elin

  Jo jag förstår dock att månader av laddning och träning gör att det känns lite tråkigt. Men jag hoppas att de som faktiskt tog sig dit gör något för att hjälpa när de lika har tid över.
  För en maraton blir ändå lite obetydlig från ett större perspektiv..
  Ha en fantastisk lördag!
  Kram Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.