28 dagars löpning,  löpning

Snökaos* (*stockholmska för ”vinter”)

En liten klass 2-varning från SMHI kunde inte stoppa min morgonlöpning idag. Klyschan what doesn’t kill you makes you stronger ekade i huvudet när klockan ringde 06.30, och jag på ungefär en halv sekund drog på mig kompressionsstrumporna (extra värme!), understället, tightsen, jackan, mössan och handskarna – ingen tid att ångra sig och krypa under täcket igen!

Ute var det…intressant. Det har kanske kommit 1 dm inatt (och 2 till är visst att vänta fram till lunch…), och jag möttes av kraftig vind, ymnigt snöfall och vägarna var minst sagt oplogade. Att hålla något vidare normalt tempo var inte att tänka på, det enda som gällde var att hålla sig på benen och ta ett steg i taget. Jag mötte faktiskt en till löpare i snön, och vi nickade leende åt varandra som för att säga ”vi är helt dumma i huvudet”. Vad människorna som stod och tryckte i busskurerna tänkte vill jag inte ens tänka på, men som mormor skulle ha sagt om hon fortfarande hade varit bland oss – ja, det finns då folk till allt.

Dag 10 noterar jag 22 minuter och 56 sekunder, och nu är det bara 18 dagar kvar…till jul dessutom.

Min port…under tak.

6 kommentarer

  • Tanja

    Grymt jobbat! Jag tittade faktiskt in här idag bara för att se ifall du kom dig ut eller inte, med tanke på vädret…men tänkte väl att det knappast har hindrat dig;) Måste säga att jag är frestad att göra en liknande utmatning! Inspirerande!:)

  • mamma

    Helena jag kan förstå att du blir glad av lite snö…njut alla ni som bor 33 mil söder om Mora :)…de e väl på väg hit 🙂
    Härligt för dom som ska till Skansen på julmarknad i år …förra året va vi där o traska i spöregn…..njut alla i 08-land…de e ju faktiskt december månad med tillhörande vitt på backen 🙂
    Skickar varma kramar från ett kallt Mora…ja idag e de behagligt bara -11 igår va de -22 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.