löpning

Grispass

Intervaller stod på dagens träningsmeny. Tusingar, återigen. Förra veckans pass kändes bra så jag la upp dagens på samma sätt. Uppjogg i ett par kilometer, 6 x 1000 meter i ett utmanande tempo och slutligen ett par kilometer nedjogg. Min första tusing förra veckan kändes lite väl mesig på 14,5 km/h så idag gick jag ut i 15 km/h direkt.

Nummer ett gick lätt, nummer två likaså. Trean började kännas i benen, fyran var redan den rejält jobbig och den där återhämtningsminuten mellan intervallerna kändes ultrakort. Nummer fem var rent krigande och den sista tusingen var f*n ingen lek. Det är inte ofta jag springer så att det nästan gör ont i lungorna, men sista 500 metrarna på sista intervallen kände jag en tendens till smärta i luftvägarna.
När nedvarvningen kom orkade jag bara jogga en kilometer, resten av nedvarvningen gick jag. Helt färdig men ändå så nöjd i både kropp och knopp. Jag log lite för mig själv när jag läste Annas inlägg om beroende av kickar som vi båda lider (eller drar nytta) av. Jag blir sugen på att ta reda på varifrån det där beroendet kommer, på riktigt. Ibland blir jag nämligen förundrad över mig själv och mitt behov av att jaga den där känslan av seger och odödlighet. Mycket intressant.

Dagens pass:
Uppjogg 2 km i 11,5 km/h
6 x 1000 meter i 15 km/h (1 min ståvila mellan intervallerna)
Nedjogg 1 km i 11,5 km/h
Promenad 5 min.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.