löpning

Grispass

Intervaller stod på dagens träningsmeny. Tusingar, återigen. Förra veckans pass kändes bra så jag la upp dagens på samma sätt. Uppjogg i ett par kilometer, 6 x 1000 meter i ett utmanande tempo och slutligen ett par kilometer nedjogg. Min första tusing förra veckan kändes lite väl mesig på 14,5 km/h så idag gick jag ut i 15 km/h direkt.

Nummer ett gick lätt, nummer två likaså. Trean började kännas i benen, fyran var redan den rejält jobbig och den där återhämtningsminuten mellan intervallerna kändes ultrakort. Nummer fem var rent krigande och den sista tusingen var f*n ingen lek. Det är inte ofta jag springer så att det nästan gör ont i lungorna, men sista 500 metrarna på sista intervallen kände jag en tendens till smärta i luftvägarna.
När nedvarvningen kom orkade jag bara jogga en kilometer, resten av nedvarvningen gick jag. Helt färdig men ändå så nöjd i både kropp och knopp. Jag log lite för mig själv när jag läste Annas inlägg om beroende av kickar som vi båda lider (eller drar nytta) av. Jag blir sugen på att ta reda på varifrån det där beroendet kommer, på riktigt. Ibland blir jag nämligen förundrad över mig själv och mitt behov av att jaga den där känslan av seger och odödlighet. Mycket intressant.

Dagens pass:
Uppjogg 2 km i 11,5 km/h
6 x 1000 meter i 15 km/h (1 min ståvila mellan intervallerna)
Nedjogg 1 km i 11,5 km/h
Promenad 5 min.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  16 januari, 2013 at 22:36

  Jag är IMPONERAD!! Grymt jobb!!

  Tänkte vila från intervaller den här veckan men nu blev jag så sugen 🙂

  Ja, visst är det ett intressant ämne.

 • Reply
  SnabbaFötter
  17 januari, 2013 at 02:00

  Tusan så bra krigat! Nu får jag öka farten så jag behåller dig bakom mig! 😉

  • Reply
   Helena
   17 januari, 2013 at 09:57

   Haha…du kommer alltid att ligga WAY före mig, tro mig. 🙂

 • Reply
  GLAD x 4 | Trend o Träning
  17 januari, 2013 at 13:36

  […] de där fyra 1000-ingarna trots att jag velat in i det sista. Men tack vare inspiration från den här grymma tjejen blev det en tusenmetersintervall i 14,2, en i 14,4, en i 14,6 och sista i 15 km/h och totalt […]

 • Reply
  Rund är också en form!
  17 januari, 2013 at 20:38

  Oj oj ! Grymt pass!! 😀

 • Reply
  Cathie
  18 januari, 2013 at 09:26

  Kul med intervaller, det står på mitt schema idag 🙂

 • Reply
  beccsterblogg
  18 januari, 2013 at 12:32

  wow, bra pass! Det ska jag köra (men kanske inte på 15 ännu)

 • Leave a Reply