resor

Hela världen hemma

Försöker mig på fredagsvila efter sex dagar av välbehövlig post semester-träning. Efter veckans kortaste arbetsdag, en lunch i solen och planlöst strosande på stan åkte jag istället hem och tog en sväng med dammsugaren, öppnade en flaska rött och satte sen upp hela världen på väggen i min lilla etta.

Kartnålar ska upp, nya resor ska planeras och jag blir pirrig i hela magen av bara tanken på att få packa väskan igen, bläddra i en tjock Lonely Planet-bok (reser aldrig utan!), gå ombord på ett flygplan och landa på en plats där jag aldrig tidigare har satt min fot. Jag har ett par resmål (oh well, de blir fler och fler…) kvar på min måste se-lista, och kanske får jag sätta i en av de efterlängtade nålarna redan innan 2013 är slut…

Vart går er önskeresa?

To travel is to discover that everyone is wrong about other countries.  ~Aldous Huxley

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Sandra
  15 mars, 2013 at 19:59

  Härliga vibbar!
  Min önskeresa går till New York. Ibland känns det tokigt att man inte varit på en plats som det känns som om man känner genom andra. Och en sommar på franska sydkusten önskar jag mig. Det är en av mina favoritplatser.
  Stor fredagskram

 • Reply
  Miss Agda- Småbarnsliv o Endorfiner
  15 mars, 2013 at 20:48

  Den där hade vi i vår förra lägenhet. Gillade den.

  Jag är en sådan tråkigt person som tänker resa till nya ställen och hamnar i NY 8 ggr av 10…. Fast nu är det en hederlig solsemester bokad och den går iaf inte till NY;)
  Trevlig helg!

 • Reply
  ck
  15 mars, 2013 at 20:51

  Kuba! Det är drömresan. Så när ska du dela med dig av din Kubaupplevelse? 🙂

 • Reply
  Camilla
  15 mars, 2013 at 23:07

  Men vilken snygg grej! Får man fråga vart den är köpt?

 • Reply
  Ann
  16 mars, 2013 at 14:44

  Tjusigt, inspirerande och inte minst pengasparamotiverande väggmotiv!! Jag har hittat en finfin barnvagn för 1/3 av nypris och har därmed ”tjänat” ihop till halva min biljett tillbaka till KhaoLak om ca 11,5 måndad, hehe.

 • Reply
  Aniika
  16 mars, 2013 at 23:38

  Åh, jag har många, men redan bockat av en del. Skrev faktiskt ett inlägg om min ”önskelista” bara för ett par dagar sedan: http://yesterdayyousaidtomorrow-aniika.blogspot.se/2013/03/resfredag-onskelista.html
  Island har länge varit ett drömresmål. Hoppas få bocka av det i sommar. Synd att du missade BBC, det var fantastiskt! Nästa år it is!

 • Leave a Reply