löpning

Svacka(?)

Jag har hamnat i en träningssvacka. Det händer verkligen inte ofta men just nu har jag liksom ingen motivation att träna alls. I vanliga fall har jag inga som helst problem att vid första bästa håltimme på jobbet bara köra ett ombyte à la Stålmannen och störta in i gymmet eller upp på löpbandet. Men nu – not so much.

Idag hade jag återigen noll lust att byta om och börja anstränga kroppen, men med tanke på att hela min eftermiddag och delar av kvällen ska spenderas på en buss till Dalarna tvingade jag mig själv att hoppa i löparskorna. Tänkte köra en lugn halvmil på bandet bara för att få röra lite på kroppen, men facit blev 7 kilometer med fartökning varje kilometer – ett rätt bra pass med snabba och svettiga steg på slutet.

Jag konstaterade i mitt stilla sinne när jag låg under takfönstret och stretchade att min svacka inte är det minsta fysisk, den sitter bara i huvudet. Inte mindre frustrerande för det direkt, och nu tänker jag ta mitt påsklov i Dalarna och fundera över var motivationen är och hur jag ska locka tillbaka den. Tips någon?

20130328-165018.jpg

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  pilla
  28 mars, 2013 at 20:01

  Jag tror din resa till Dalarna gör susen. Ha en toppen påsk!

 • Reply
  Rund är också en form!
  29 mars, 2013 at 13:06

  Såna där dippar får nog de flesta.
  Antingen får man:

  1. Tvinga sig igenom det och ge sig ut ändå.
  2. Testa nya träningsformer för att få lite inspiration.
  3. Vila lite extra.

 • Reply
  Aniika
  29 mars, 2013 at 20:39

  Bara ta det lugnt, och tillåt dig att vila ett tag. Jag lovar att det där träningssuget kommer tillbaka – med full kraft. Ha en härlig påsk!

 • Leave a Reply