Okategoriserade

Tänk om

“What day is it?”
”It’s today,” squeaked Piglet.
”My favorite day,” said Pooh.

Tänk om alla kunde tänka lite mer som Nalle Puh. Allra helst de som överöser de sociala medierna (och förmodligen sin omgivning irl) med klagomål över att det är måndag, att de är trötta och att det dessutom är kallt ute. Varför inte välja att tänka att det är en dag, inte så mycket vilket prefix den har? Jag lovar att de flesta av gnällspikarna inte hade känt samma sak om det hade stått torsdag i kalendern idag, även om de hade varit precis lika trötta och vädret hade varit lika kallt.

Jag vet inte hur det är hos er, men hos mig ser jag bara en sol från en helt klarblå himmel, en annalkande påsk med en ledig fredag och dessutom en date med min bästa vän ikväll.
En mycket bra (mån)dag om ni frågar mig.

3 kommentarer

  • Ellinor

    Till skillnad från många andra så gillar jag faktiskt måndag. Det må låta klyschigt, men det bli lite som en nystart. En helt ny vecka, full av nya möjligheter ligger för ens fötter och vi kan göra vad vi vill!

    Då det dessutom är ljust ute redan vid 5-snåret, man går till gymmet med solens strålar i ansiktet, svettas och pressar sig själv lite och DÄREFTER entrar jobbet, ja då är det svårt att inte vara nöjd. Underbart!

  • pilla

    Att klaga på vädret eller vara sur över det är extremt onödigt. Inget man kan göra något åt ändå om man inte omlokaliserar sig. Och är man trött får man väl sova, vad är problemet liksom?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.