the academy

Attraktionslagen big time!

När jag gick min PT-utbildning på The Academy var det väldigt mycket jag var nöjd med. Jag gillade upplägget, innehållet i föreläsningarna och kvaliteten på lärarna kändes verkligen top of the line genom alla tre steg som utbildningen innefattade. Utan kompetenta och pedagogiska lärare faller en utbildning lätt ganska platt och det blir svårt att ta till sig kunskapen.

En lärare som satte extra djupa spår hos mig var Per Vikman – en jättestor och till en början rätt läskig prick som jag direkt fick respekt för, men på ett mycket bra sätt. Per kändes så otroligt inspirerande, han brinner verkligen för det han gör och lyckades med konststycket att ena sekunden vara ödmjuk och snäll som en nallebjörn, för att i nästa sekund stå och skrika (iklädd solbrillor såklart) oss elever fram till fantastiska resultat vid sidan av vägen där vi i utbildningens slutfas körde fystester så att svetten och mjölksyran sprutade. När det var dags för mitt sista peptalk inför sluttentan var Per mitt självklara val av mentor, och i det samtalet föll alla de sista bitarna på plats.

Ikväll hade The Academy en Meet and Greet-kväll i sina nya fina lokaler i Bromma, och även om jag tvekade på att åka eftersom jag var väldigt seg efter jobbet, bet jag ihop och det blev många kära återseenden med både lärare och gamla klasskompisar. Det bjöds på föreläsningar, fika och fina priser lottades ut. Jag valde att avvika en timme tidigare eftersom min kära influensa hänger kvar som en envis åsna, men innan jag gick stoppade Per mig och avslöjade att jag var en av vinnarna till ett av kvällens priser – ett halvårs mentorskap med Per himself!

Vissa dagar tror jag mer på the law of attraction än andra dagar, och just idag känns den mer påtaglig än på länge. Min halvbra onsdag vände plöstligt och blev en gulddag, och jag är glad att jag bestämde mig för att åka ut till Bromma trots allt. Ett fint pris i form av mitt livs första mentor, och dessutom en massa ny inspiration till jobbet – win win!

Vad är era erfarenheter – har ni en mentor?

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Mattias
  24 april, 2013 at 21:06

  Stort grattis!!! Det var väl han som sa till dig att om du bara tog det här på allvar så skulle du snart tillhöra en av Stockholms bästa PT:s? 🙂

  Jag har ingen mentor som är i livet – mina mentorer heter Sokrates, Alexander den Store och Djingis Kahn. En brokig skara män som satt avtryck i vår historia.

 • Reply
  Petris
  24 april, 2013 at 21:12

  Men stort grattis!!! Det är du väl värd!!

  • Reply
   Helena
   24 april, 2013 at 22:04

   Tack Petra! 🙂

 • Reply
  Bella
  24 april, 2013 at 21:27

  Vad roligt att du vann! Tur att du åkte dit 🙂 Det var riktigt fina priser man hade chans på! Kul att höra mer bra om Per! Ser verkligen fram emot att ha honom som lärare under pt delen.

 • Reply
  Bella
  24 april, 2013 at 21:38

  Ja där ser jag ditt blonda svall 🙂 Då får du ha en fin dag imorgon.

 • Reply
  pilla
  25 april, 2013 at 06:31

  Fasen vad skoj! Grattis 🙂 Har ingen mentor men folk har frågat mig om jag vill vara deras mentor. Har dock inte tackat ja eftersom jag inte känner att jag har tillräcklig erfarenhet.

 • Reply
  Marre
  25 april, 2013 at 07:34

  Men grattis, vad kul!!!!!

 • Reply
  Kunskapstörst « Health by Helena
  21 maj, 2013 at 12:45

  […] Igår postades information på sidan om påbyggnadsutbildningar för oss som är utbildade PT:s, och jag blev så sugen att hoppa på deras Löpcoach-utbildning som går i september. Det ingick ju självklart konditionsträningslära i PT-utbildningen, men jag känner att jag skulle vilja fördjupa mig lite – både för mitt arbetes skull och för mig själv. Min bloggkollega Magnus Hagström är en av lärarna på utbildningen tillsammans med Jari Ketola och min kära mentor(!) Per Vikman. […]

 • Reply
  Löpcoach to be! « Health by Helena
  23 september, 2013 at 21:39

  […] sedan i april när jag var på mingelkväll på min gamla PT-skola The Academy har jag gått och sneglat på deras Löpcoach-utbildning, som är en av de nya fortbildningarna […]

 • Leave a Reply